Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας»: «Βούλιαξαν» για δεύτερη ημέρα οι παραλίες - Γέμισαν εστιατόρια και καφέ (Video)

Θυμίζει Αύγουστο στις πλαζ της Αττικής

9 Μαΐου 2021 14:35
Πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας»: «Βούλιαξαν» για δεύτερη ημέρα οι παραλίες - Γέμισαν εστιατόρια και καφέ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» με άρση μέτρων: «Βούλιαξαν» για ακόμη μία μέρα οι οργανωμένες παραλίες αφού με σύμμαχό τους τον καλό καιρό οι πολίτες έσπευσαν και σήμερα, Κυριακή, να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ στην Αττική για να χαρούν τον ήλιο και την θάλασσα και να απολαύσουν μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μάλιστα, η προσέλευση είναι τέτοια που όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου λουόμενοι έκαναν κράτηση στα beach bar ακόμα και για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 έτρεξαν για μία βουτιά στις κοντινές τους παραλίες τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις όπου λουόμενοι έκαναν κράτηση στα beach bar ακόμα και για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, μήνας απελευθέρωσης είναι ο Μάιος, καθώς η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων και αναμένει από τους λοιμωξιολόγους το «πράσινο» φως για τις ανακοινώσεις.

Πώς λειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ

Οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες,

Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες

Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share