Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Κρήτη: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο - "Χαροπαλεύει" ο σύζυγός της

Το όχημα ξέφυγε της πορείας του για άγνωστο μέχρι στιγμής λογο

7 Μαΐου 2021 17:42
Κρήτη: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κρήτη, καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Σητεία. Πιο συγκεκριμένα σήμερα όταν διερχόμενος οδηγός είδε ένα αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί σε αγροτική περιοχή στην Ζάκρο και μέσα σε αυτό να βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο έσπευσε πυροσβεστική δύναμη για τον απεγκλωβισμό των δύο επιβαινόντων. Μετά το τέλος της επιχείρησης απεγκλωβισμού οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Σητείας. Δυστυχώς, για την 77χρονη γυναίκα ήταν πλέον αργά καθώς ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Ωστόσο σφοδρό τροχαίο είχε πρόσφατα και η τραγουδίστρια Μαρία Τζινέρη, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Κρήτη: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο - 'Χαροπαλεύει' ο σύζυγός της

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 87χρονος

Την ίδια ώρα, ο 87χρονος σύζυγός της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς φέρει σοβαρότατα τραύματα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερη κρίσιμη. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διαλεύκανση του τροχαίου, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως το όχημα, που επέβαινε το ηλικιωμένο ζευγάρι, ξέφυγε της πορείας του - για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο - και προσέκρουσε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Αυτό όμως που προβληματίζει τις αρχές είναι ο χρόνος ο οποίος έγινε το τροχαίο με τους αστυνομικούς να ερευνούν όλα τα σενάρια μέχρι και το ενδεχόμενο να είχε γίνει αρκετές ώρες πριν.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share