Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Ζητά την εξέταση 95 μαρτύρων ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

Κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

6 Μαΐου 2021 11:46
Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Ζητά την εξέταση 95 μαρτύρων ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες συμπληρωματικό υπόμνημα ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, όπως είχε προαναγγείλει o ίδιος. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το γηροκομείο στα Χανιά, στο οποίο μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν πάνω από 70 θάνατοι ηλικιωμένων.

Ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών του γηροκομείου ζητά να εξετασθούν 95 μάρτυρες από την πλευρά του οίκου ευγηρίας Χανίων, σημειώνοντας να μη γίνει διαχωρισμός μεταξύ μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης. Σύμφωνα με τον Νίκο Ρουσσοπουλο, συνολικά 148 άτομα (μαζί με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομαδα) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του γηροκομείου. Κατά τον δικηγόρο, το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο και διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στον χώρο.

Τόνισε δε, στον Άρειο Πάγο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι διαμαρτυρήθηκε διότι μόνο ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη, αλλά και για να μη διαρρέουν έγγραφα της διαδικασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το εν λόγω γηροκομείο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελίες για θανάτους τροφίμων και μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και κακές συνθήκες υγιεινής. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, μίλησε πρώτη φορά για την υπόθεση, αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πριν από μερικές ημέρες. Υποστήριξε ότι έχει αποδείξεις που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των καταγγελόντων, αποδίδοντας τις κατηγορίες, σε οικονομικά κίνητρα.

Γηροκομείο στα Χανιά

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου των ιδιοκτητριών του γηροκομείου στα Χανιά

«Μετέβην σήμερα, ήτοι στις 05/05/2021 περί ώρα 12:30 στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου για την κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος-αναφοράς προκειμένου να εξετασθούν 95 μαρτύρες από την πλευρά του Οίκου Ευγηρίας Χανίων. Ζήτησα να μην γίνεται διαχωρισμός μεταξύ μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, διότι βρισκόμαστε στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και έτσι όλοι οι μάρτυρες είναι μάρτυρες αληθείας.

Διαμαρτυρήθηκα εντόνως, διότι μόνο ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη που, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν προκύπτει η τέλεση κανενός αδικήματος, καθώς επίσης διαμαρτυρήθηκα να μη διαρρέουν έγγραφα της διαδικασίας σε ιστοσελίδες, όπως το facebook, των καταγγελλόντων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share