Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει και πότε καταργούνται τα SMS στα καταστήματα - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες (Video)

Από το lockdown στην απελευθέρωση

6 Μαΐου 2021 08:36
Άρση μέτρων: Τι ανοίγει και πότε καταργούνται τα SMS στα καταστήματα - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση μέτρων: Σε τροχιά σταδιακού ανοίγματος δραστηριοτήτων βρίσκεται η Ελλάδα, με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Σειρά παίρνουν τώρα σχολεία, φροντιστήρια, οργανωμένες παραλίες και τουρισμός, όπως και στα «ελεύθερα» και χωρίς SMS ψώνια στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Άρση μέτρων - Οι ημερομηνίες για την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (03/05), σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες που είχαν βγουν για τον αγαπημένο καφέ έξι μήνες σχεδόν.

Τις επόμενες ημέρες ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ σειρά παίρνουν τα φροντιστήρια, ο τουρισμός και η κατάργηση του clickinside για τις αγορές μας.

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Οι ειδικοί είπαν «όχι» όμως στο άνοιγμα κέντρων μασάζ – σολάριουμ – τατουάζ, καθώς η Επιτροπή το συζήτησε και το απέρριψε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share