Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Ξεχύθηκαν» ξανά: Ο καύσωνας έφερε «λαοθάλασσα» σε καφετέριες και παραλίες

Κοσμοσυρροή σε όλη την χώρα

4 Μαΐου 2021 16:09
«Ξεχύθηκαν» ξανά: Ο καύσωνας έφερε «λαοθάλασσα» σε καφετέριες και παραλίες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού συνεχίζουν να χαλαρώνουν, η εστίαση είναι και πάλι ανοικτή και ο κόσμος δικαιολογημένα «ξεχύνεται», με τον καύσωνα να τον στέλνει στις καφετέριες και τις παραλίες.

Οι εικόνες, δε, από τα καταστήματα εστίασης, με την κοσμοσυρροή που πραγματοποιήθηκε, αποτελούν μια δικαίωση για όσους άνοιξαν από χθες (3/5), παρότι αυτό έγινε σε μέρες αργίας, με ένα νέο ωράριο επίσης να ετοιμάζεται να ανακοινωθεί.

Γεμάτες οι καφετέριες ξανά

Δεύτερη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης και είναι και σήμερα γεμάτες οι καφετέριες στην Αθήνα. Ο καλός καιρός παραμένει σύμμαχος των πολιτών, οι οποίοι βγαίνουν για να απολαύσουν τον ήλιο και να πιουν τον καφέ τους στα ηλιόλουστα αθηναϊκά καφέ.

Έξοδος καφετέρια εστίαση

Οι επαγγελματίες από χθες δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την κίνηση των πελατών και ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα όταν ανοίξει ο τουρισμός και όταν αρχίσει να βελτιώνεται κι άλλο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Υπολογίζεται ότι χθες άνοιξαν πάνω από το 50% των περίπου 80.000 καταστημάτων της εστίασης. Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά υψηλό με δεδομένο ότι το 20% επί του συνόλου των καταστημάτων του κλάδου δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε με βάση τη νομοθετική ρύθμιση να λειτουργήσει. Επομένως 3 στα 10 καταστήματα περίπου επέλεξαν να μην ανοίξουν είτε λόγω αδυναμίας, οργανωτικής ή οικονομικής, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν πρώτα να «ζυγίσουν» την τάση στην αγορά.

Οι θαραλλέοι πάντως δικαιώθηκαν αφού η κοσμοσυρροή χθες σε πιάτσες της πρωτεύουσας αλλά και αλλού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Καφετέριες εστίαση

Στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στα μαγαζια στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι και την πλατεία Βαρναβα, τα καφέ και οι ταβερνες ήταν γεμάτες από κόσμο. Το ίδιο και στα καταστήματα των περισσότερων δήμων της Αττικής. Την τιμητική τους είχαν χθες εστιατόρια και ταβέρνες στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής καθώς πολλοί συνδύασαν μία βόλτα στη θάλασσα με τον καφέ ή το φαγητό τους. Στο Σούνιο, το Πόρτο Γερμενό, την Ψάθα και τον Ωρωπό η κίνηση ήταν μεγάλη.

Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα καταστήματα του κέντρου, της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης και στα Λαδάδικα γέμισαν από κόσμο. Παρομοίως και οι κοντινοί παραθαλάσιοι προορισμοί του νομού, όπως η Ασπροβάλτα, ο Σταυρός και η Μηχανιώνα. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτέλεσαν τα περισσότερα εστιατόρια της Χαλκιδικής που περιμένουν να ανοίξουν μετά τις 15 του μήνα όταν και προγραμματίζεται να επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση κατεγράφη σημαντική κίνηση στα καταστήματα εστίασης σε όλη την Επικράτεια. Σύμφωνα με τους θεσμικούς φορείς της εστίασης ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πλέον θα έχουν ανοίξει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων που δικαιούται να επανεκκινήσει μιας και ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες επιχειρήσεις που είχαν επιλέξει να απέχουν τις πρώτες ημέρες.

Πλάκα εστίαση

Δεν... αντιστάθηκαν για ένα μπάνιο

O καύσωνας, σε συνδυασμό με τις αργίες της Δευτέρας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, έκαναν τον κόσμο να μην μπορέσει να αντισταθεί σε ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι «κουρασμένοι» από τις συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας, πολίτες, χαλάρωσαν κάνοντας τις βουτιές τους, ηλιοθεραπεία, διαβάζοντας το αγαπημένο τους βιβλίο, ή παίζοντας ρακέτες στην παραλία.

Οικογένειες, ζευγάρια και άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας δίνουν έναν καλοκαιρινό τόνο στις μέρες αυτές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share