Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Πάσχα: Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ αυτό το διήμερο

Αυτά είναι τα δρομολόγια

2 Μαΐου 2021 11:13
Πάσχα: Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ αυτό το διήμερο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η χώρα βρίσκεται στον εορτασμό του Πάσχα και διαφοροποιήσεις, λόγω της γιορτής, υπάρχουν και στα ΜΜΜ, αφορώντας την Κυριακή (2/5) και τη Δευτέρα (3/5).

Το πρόγραμμα έχει εκδοθεί και θα ισχύσει για αυτό το τριήμερο, με την κίνηση των ΜΜΜ να είναι μικρότερη.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

  • Κυριακή του Πάσχα: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής - αργιών.
  • Δευτέρα του Πάσχα: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής.

Μέσα σταθερής τροχιάς

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα

  • ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό): Δρομολόγια ανά 10,3”
  • Γραμμή 2 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10′
  • Γραμμή 3 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10´
  • Τραμ: Δρομολόγια ανά 30′ (ανά 15′ στο τμήμα Μουσών-Σύνταγμα)

Κορωνοϊός: Έτσι γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα... στην πόλη - Τα μέτρα που ισχύουν

Μπορεί τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού να χαλαρώνουν, με τον καιρό να περνά και τους εμβολιασμούς να προχωρούν, αλλά το φετινό Πάσχα παραμένει, όπως και το περσινό, διαφορετικό, με συγκεκριμένους περιορισμούς να ισχύουν στον εορτασμό του.

Το Πάσχα... στην πόλη είναι πραγματικότητα, με τους Έλληνες να μην μπορούν να μετακινηθούν εύκολα εκτός αστικών κέντρων, αναγκαζόμενοι σε μια ακόμη «θυσία» υγειονομικής φύσης.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα για το πασχαλινό τραπέζι

Σε ό,τι αφορά τα ισχύοντα μέτρα, φέτος δίνεται η δυνατότητα στο πασχαλινό τραπέζι να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες έως εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Ωστόσο, ως προς αυτό οι οι ειδικοί συστήνουν τη διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Παράλληλα, εφιστούν την προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει τις προηγούμενες μέρες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, δεν πρέπει να καταργήσουμε τελείως την «κοινωνική φούσκα» μας.

Η μετακίνηση θα γίνεται όπως και κάθε ημέρα, με την υποχρεωτική αποστολή sms με τον κωδικό 6, ενώ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου (Δευτέρα του Πάσχα).

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις είναι ελεύθερες, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση σε άλλη περιφέρεια (υπερτοπικές μετακινήσεις)

Όπως έχουν επισημάνει ήδη οι Αρχές, οι έλεγχοι στους δρόμους και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα θα είναι εντατικοί, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, ενώ θα συνεχιστούν κανονικά από τη Δευτέρα του Πάσχα. Ήδη σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 45-49, με την ανταπόκριση να είναι εντυπωσιακή, όπως ήταν προηγουμένως και με τους 30-39 και 40-44.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share