Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα μέτρα... για την Ανάσταση: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις και τα SMS

Ένα ακόμη διαφορετικό Πάσχα...

1 Μαΐου 2021 08:02
Τα μέτρα... για την Ανάσταση: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις και τα SMS
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το Μεγάλο Σάββατο (1/5) διαθέτει ένα σπουδαίο συμβολισμό για την ορθοδοξία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού σήμερα για την Ανάσταση, όπως και αύριο (2/5) για την Κυριακή του Πάσχα.

Οπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Σημειώνεται ότι στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το curfew, ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ, αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Το SMS για το Πάσχα των εννέα ατόμων

Από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ αργεί ακόμη το «τέλος» των SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου.

Τα περίφημα SMS θα μας «αποχαιρετήσουν» από τις 15 Μαΐου, μαζί φυσικά με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Κυριακή του Πάσχα και επεσήμανε ότι μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση, όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share