Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με καύσωνα! Που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς;

Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού!

26 Απριλίου 2021 10:46
Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με καύσωνα! Που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών την Μεγάλη Εβδομάδα με το αποκορύφωμα να έρχεται την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο!

ε γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα που αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη!

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως και το Μέγα Σάββατο (01/05) σε 5 επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Όπως φαίνεται σε αυτή, σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία από την Μεγάλη Παρασκευή (30/4) κι έπειτα θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς!

Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με καύσωνα! Που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς;

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Βελτιώνεται ο καιρός» - Που θα σημειωθούν τοπικές βροχές (Video)

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με καλοκαιρινό καιρό η Μεγάλη εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε με τον υδράργυρο και πάνω από τους 30 βαθμούς κελσίου. Κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές προς τα βόρεια, δεν θα προβληματίσουν. Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά στο ορεινά ο υδράργυρος θα έχει πτώση.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Αίθριος ο καιρός σήμερα: Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Με άνοδο της θερμοκρασίας και γενικά αίθριο καιρό, ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη Μ. Δευτέρα προβλέπει γενικά αίθριο καιρό στην Ελλάδα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όπως τόνισε και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (26/04)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

καιρός σήμερα

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share