Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 2.754 νέα κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι και 76 θάνατοι

"Καμπανάκι" από τον ΕΟΔΥ

23 Απριλίου 2021 17:38
Κορωνοϊός: 2.754 νέα κρούσματα,  819 διασωληνωμένοι και 76 θάνατοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοίός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δυστυχώς η ινδική μετάλλαξη έφτασε και στη χώρα μας καθώς το πρώτο κρούσμα βρέθηκε στην Πάτρα.

Κορωνοϊός: Κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός-Lockdown: «Κλείδωσαν» τα 5 μέτρα - Οι έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Κορωνοϊός-Lockdown: Σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα του Πάσχα, τις μετακινήσεις και τις εκκλησίες αναμένεται να προχωρήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια στιγμή αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και ποια μαγαζιά επαναλειτουργούν από αύριο.

1ο μέτρο: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των εκκλησιών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού. Ειδικότερα, η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30, με ανοικτές τις εκκλησίες και με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναό.

2ο μέτρο: Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ,λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

3ο μέτρο: Ανακοινώσεις για την Εστίαση

Η εξειδίκευση των μέτρων για την εστίαση θα γίνει σήμερα στις 18:00 κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την Covid – 19 από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

4ο μέτρο: Επαναλειτουργία των mall και των κέντρων αισθητικής

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, όπως και τη δυνατότητα για click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης από τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, φαίνεται ότι δίνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

5ο μέτρο: «Φρένο» στις μετακινήσεις εκτός νομού

Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της επικράτειας που θα ισχύσουν μέχρι τις 10 Μαΐου στις 6 το πρωί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share