Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Λίστες εκτελεστών από Interpol και Europol στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Στη λίστα περιλαμβάνονται άτομα με ποινικό παρελθόν

16 Απριλίου 2021 11:33
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Λίστες εκτελεστών από Interpol και Europol στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξυγίανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να έχει στα χέρια της λίστες εκτελεστών από την Interpol και την Europol.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν ήδη λάβει, μια «κόκκινη» λίστα εκτελεστών στο πλαίσιο της συνεργασίας του πανευρωπαϊκού πληροφοριακού δικτύου που θα μπορούσε να προσφέρει στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Στη λίστα περιλαμβάνονται άτομα με ποινικό παρελθόν που θα δικαιολογούσε την μετατροπή τους σε εκτελεστικά όργανα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Καραϊβάζ. Παράλληλα, διαβάστε τα όσα κατέθεσε η Ζήνα Κουτσελίνη στη ΓΑΔΑ.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ είναι να εντοπίσουν τυχόν μετακινήσεις προς την Ελλάδα το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν την δολοφονία στον Άλιμο.

Στις λίστες που έχουν συντάξει οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση Γιώργου Καραϊβάζ είναι και αυτή των αδειούχων από τις ελληνικές φυλακές με κύρια ελπίδα κάποια πληροφορία που μπορεί να γνωρίζουν τα άτομα αυτά για την εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του.

Η Ζήνα Κουτσελίνη κατέθεσε στην ΓΑΔΑ για τον Καραϊβάζ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σε πρώτο πλάνο το πιστόλι της εκτέλεσης - Νέο βίντεο με τη διαφυγή των δραστών

Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Στο βίντεο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες κατά τη διαφυγή τους, να περνά την οδό Μεγίστης, ενώ διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, και ο συνοδηγός, που φοράει σκούφο και μάσκα, να κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκτελεστής κρατούσε το όπλο γιατί ήθελε να είναι σε ετοιμότητα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει εκ νέου, έχοντας αλλάξει γεμιστήρα. Παράλληλα, έκκληση να μην αναπαράγονται εικασίες για τη δολοφονία, αφήνοντας την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, κάνει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Με νέο λογισμικό η επεξεργασία των βίντεο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει βίντεο αλλά και κλήσεις που έγιναν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές έχει ζητηθεί να κρατηθεί το υλικό τριών ημερών περασμένης εβδομάδας τόσο της ημέρας της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ όσο και τις προηγούμενες ημέρες.

Το υλικό προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας στους δρόμους όπου υπάρχουν για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων, όχι μόνο στη λεωφόρο Ποσειδώνος αλλά και σε πολλά άλλα κεντρικά οδικά δίκτυα της Αθήνας έτσι ώστε να καταφέρουν οι αστυνομικοί από την ανάλυση που θα κάνουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου έχουν κρύψει τη μοτοσικλέτα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share