Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Πέθανε 38χρονη από κορωνοϊό - Ετοιμαζόταν να παντρευτεί

Νοσηλευόταν για 58 ολόκληρες μέρες

14 Απριλίου 2021 13:12
Τραγωδία στη Χαλκίδα: Πέθανε 38χρονη από κορωνοϊό - Ετοιμαζόταν να παντρευτεί
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος στη Χαλκίδα καθώς πέθανε 38χρονη γυναίκα από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη ήταν αρραβωνιασμένη και ετοιμαζόταν να παντρευτεί, μετά το τέλος της πανδημίας.

Η άτυχη γυναίκα έδωσε σκληρή μάχη καθώς νοσηλευόταν για 58 ολόκληρες μέρες, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με τον covid 19.

Τραγική φιγούρα οι φίλοι και γνωστοί καθώς δεν μπορούν να το πιστέψουν και με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρωτιούνται γιατί να κοπεί τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής της 38χρονης. Παράλληλα, στο πένθος έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία στην Αμφιλοχία η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Σπυριδάκη σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Πέθανε 38χρονη από κορωνοϊό στην Χαλκίδα

Κορωνοϊός: Ο γάμος «έσπειρε» τον θάνατο στη Μαλεσίνα - 19 oι νεκροί (Video)

Μαύρο πέπλο σκεπάζει τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, καθώς 19 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή μετά τον γάμο όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ένας από τους τελευταίους που κατέληξε από τον θανατηφόρο ιό ήταν ο παππούς της νύφης. Χθες το πρωί προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών μια γυναίκα 73 και μια γυναίκα 75 ετών.

Έτσι, η Μαλεσίνα μετρά πλέον 19 νεκρούς από κορωνοϊό και ο δήμος Λοκρών 30, όταν στα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, στην περιοχή είχαν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι.

Τι λέει ο δήμαρχος της περιοχής

«Πριν τις 22 Φεβρουαρίου στο δήμο Λοκρών η επιδημιολογική κατάσταση ήταν εξαιρετική. Είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου άρχισε μια αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων. Από τις 3 Μαρτίου μέχρι χθες, σε όλο το δήμο, είχαμε 30 θανάτους από κορωνοϊό» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές. Μάλιστα, όπως είπε, ο δήμος έφτασε να έχει 241 ενεργά κρούσματα.

«Πλέον δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην περιοχή. Υπάρχει πολύ μεγάλη αποκλιμάκωση. Εδώ και καιρό δεν βγάζουμε νέα θετικά κρούσματα. Όμως πριν ένα μήνα, 64 άνθρωποι από το δήμο μας, νοσηλεύονταν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η χαλάρωση στην περιοχή σε ότι αφορά στην τήρηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού ήταν ευρύτερη και δεν αφορά μόνο τον γάμο.

Διαψεύδει η μητέρα της νύφης

Η μητέρα της νύφης, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, αρνήθηκε τα όσα λέγονται σχετικά με τον γάμο.

«Τα παιδιά αποφάσισαν να παντρευτούν και ο γάμος έγινε μέσα σε μία εβδομάδα. Ρωτήσαμε τους ιερείς και πήραμε άδεια. Ήταν ένας απλός γάμος. Μπήκαμε μέσα στην εκκλησία, μέτρησαν οι ιερείς τα άτομα και έκλεισαν τις πόρτες» είπε και ενημέρωσε πως όσοι βρέθηκαν έξω από τον ναό, δεν ήταν καλεσμένοι.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν περί τους 30 όσοι ήταν εντός του ναού, ενώ ακόμη 200 άτομα ήταν στον προαύλιο χώρο.

«Όταν γίνεται ένα γάμος στο χωριό, κάποιοι που δεν τους έχεις καλέσει θέλουν να δουν τη νύφη την ώρα που μπαίνει στην εκκλησία. Τι έπρεπε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό; Έγινε το μυστήριο και τα παιδιά έφυγαν απευθείας για την Αθήνα, ούτε τραπέζι δεν κάναμε. Δεν ευθύνεται ο γάμος μας».

Γάμος στη Μαλεσίνα

Μετά τον γάμο, ο θείος της νύφης βρέθηκε θετικός στον ιό, με την αδελφή του –και μητέρα της νύφης– να δηλώνει πως ενδεχομένως να είχε κολλήσει τις προηγούμενες ημέρες.

«Ο αδελφός μου νόσησε, όμως δεν κόλλησε στον γάμο. Δουλεύει σε εργοστάσιο. Είχε νοσήσει νωρίτερα, αλλά δεν το ήξερε. Εμφάνισε συμπτώματα την επομένη του γάμου, έκανε το τεστ και ήταν θετικός.

Είναι δυνατόν να κόλλησε στον γάμο και να εμφάνισε συμπτώματα την επόμενη ημέρα, όταν οι επιστήμονες λένε πως θέλει δύο εβδομάδες για να φανεί;» είπε και κατήγγειλε πως «θέλουν να τα ρίξουν όλα στον γάμο».

«Υπήρχαν όμως, πολλές εστίες» σύμφωνα με την ίδια, η οποία διερωτήθηκε πως «τη μια ημέρα έγινε ο γάμος και την επομένη μπαινόβγαιναν τα ασθενοφόρα στο χωριό. Είναι δυνατόν να ευθύνεται ο γάμος γι’ αυτό;» Είναι «ανεξήγητο αυτό το πράγμα που έγινε στο χωριό» έκρινε η ίδια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share