Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Γιατρός που είχε εμβολιαστεί βρέθηκε ξανά θετικός

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

11 Απριλίου 2021 16:11
Κορωνοϊός: Γιατρός που είχε εμβολιαστεί βρέθηκε ξανά θετικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Θετικός στον φονικό ιό βρέθηκε γιατρός στη Ναύπακτο, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του. Πρόκειται, πάντα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για καρδιολόγο που κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο και εμφάνισε συμπτώματα.

Την Πέμπτη, ο γιατρός υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και την Παρασκευή βρέθηκε θετικός στον ιό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο καρδιολόγος είχε εμβολιαστεί από τους πρώτους και είχε λάβει και τις δύο δόσεις. Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως υπάρχει ανησυχία, καθώς ο άνθρωπος αυτός κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, καταγγέλλει πως παρότι ο γιατρός ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι βρέθηκε θετικός, συνέχισε να κάνει εμβολιασμούς. Μάλιστα, κατά τον κ. Γιαννάκο, οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Παρασκευής, χωρίς απολύμανση - παρότι αυτό προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ στην Μαλεσίνα καθώς μακραίνει η λίστα των θυμάτων.

Κορωνοϊός: Γιατρός που είχε εμβολιαστεί βρέθηκε ξανά θετικός

Σκέρτσος: "35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests"

Για την πορεία του self testing από την πλευρά μαθητών και καθηγητών ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων από αύριο (12/4), μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε η αυτή η μέθοδος, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου. Παράλληλα δείτε και την πορεία των εμβολιασμών της AstraZeneca στη χώρα μας.

Σκέρτσος:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share