Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Μαλεσίνα - Στους 17 οι νεκροί

Πέντε απώλειες σε 24 ώρες στην Φθιώτιδα

11 Απριλίου 2021 15:29
Συνεχίζεται το θρίλερ στην Μαλεσίνα - Στους 17 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται η διασπορά του κορωνοϊού στην Μαλεσίνα, καθώς η περιοχή πλέον έχει φτάσει να μετρά 16 νεκρούς από την πανδημία. Ο 16ος θάνατος που έγινε γνωστός χθες δεν ήταν ο τελευταίος για την Λοκρική κωμόπολη. Μετά τον 84χρονο, ακολούθησε η είδηση της απώλειας ενός 85χρονου από την ίδια περιοχή, παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο της 21ης Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τους θανάτους σε 17.

Την ίδια ώρα δεν το χωράει ανθρώπου νους πως μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, η Φθιώτιδα θρηνεί πέντε άτομα από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και ξημερώματα Κυριακής 11 Απριλίου, κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου πέντε συνάνθρωποι μας, από επιπλοκές που τους δημιούργησε η επικίνδυνη νόσος.

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Μαλεσίνα - Στους 17 οι νεκροί

Ασφυκτική πίεση στο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο της Λαμίας με χαρακτηριστικότερο το γεγονός πως μόλις ο 84χρονος πέθανε, η θέση του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καταλήφθηκε αμέσως από μία γυναίκα 65 ετών.

Έτσι παραμένει πλήρης η ΜΕΘ με 12 ασθενείς 6 άνδρες και 6 γυναίκες ηλικίας από 55 έως 81 ετών με διάμεση ηλικία τα 68 έτη (όπως και πανελλαδικά). Οι περισσότεροι ασθενείς πλέον είναι από το Δήμο Λαμιέων (σύνολο 7), τέσσερις είναι από το Δήμο Λοκρών και μια ασθενής από χωριό της Βοιωτίας.

Ο γάμος που "γονάτισε" την Μαλεσίνα

Η Μαλεσίνα είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι αγνοούν την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας. Ο γάμος με τους 230 καλεσμένους και ο άκρατος συνωστισμός στα καφενεία, χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα έστησαν το σκηνικό του τρόμου που καλά κρατεί εδώ και ημέρες στον οικισμό του Νομού Φθιώτιδας.

Εκεί όπου πλέον ο φόβος για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα νοσήσει αλλά και οι δώδεκα θάνατοι έκανε τον κόσμο να φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει έξω. Τα καφενεία επιτέλους ερήμωσαν, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο στην Λαμία έχει γεμίσει και στέλνει κρούσματα σε άλλα νοσοκομεία όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share