Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανοίγει η εστίαση μετά το Πάσχα, διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές»

Προχωρά το άνοιγμα της χώρας εν όψει καλοκαιριού

7 Απριλίου 2021 20:51
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανοίγει η εστίαση μετά το Πάσχα, διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να προσφέρει αρκετές ειδήσεις μέσω της συνέντευξής του στο Star, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως η εστίαση σύντομα θα ανοίξει, με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτρέπονται και τις καθημερινές.

Ερωτηθείς για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως «αλλάζουμε συνεχώς τη στρατηγική μας. Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες γιατί ακούσαμε τους ειδικούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αναφορές του για την εστίαση, τις μετακινήσεις και το καλοκαίρι

Για την εστίαση ανέφερε: «Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιεις. Η εστίαση δεν θα ανοίξει πριν από το Πάσχα».

«Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Υπήρξαν αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν σύντομα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές.

Ερωτηθείς πότε θα υπάρξει ανοσία, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων, θα έχουμε καταφέρει τον Ιούνιο να έχουμε εμβολιάσει με μία δόση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ελπίζουμε σε ένα "κανονικό" καλοκαίρι, και να έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Περιμένουμε να ανοίξει η οικονομία και να μην ξανακλείσει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share