Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Γρίφος» το Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού - Διχασμένοι οι ειδικοί (Video)

Από Μάιο το άνοιγμα της εστίασης

6 Απριλίου 2021 12:58
«Γρίφος» το Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού - Διχασμένοι οι ειδικοί (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει πληθαίνουν και τα σενάρια για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και το αν θα κάνουμε φέτος Ανάσταση στα χωριά μας.

Κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το εάν θα σημειωθεί βελτίωση στην επιδημιολογική επιβάρυνση τις επόμενες εβδομάδες.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες» ανέφερε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι από αρχές Μαΐου θα ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό, ωστόσο δεν μπορεί να πει αν αυτό θα γίνει για την περίοδο του Πάσχα.

Πάσχα στο χωριό: Διχασμένοι οι ειδικοί για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η άρση των απαγορεύσεων για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα φαίνεται να «διχάζει» τους ειδικούς, αφού οι αριθμοί σε κρούσματα και διασωληνώσεις παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως αν θα πάμε στο χωριό, εξαρτάται από το πού είναι το χωριό.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, υπογράμμισε για τις μετακινήσεις εκτός νομού, ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν με προϋποθέσεις

Και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι δε θα είμαστε όπως πέρυσι, κλεισμένοι σε ένα σπίτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως επιτραπούν οι γιορτές στο χωριό, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και εάν οι συνθήκες και τα νούμερα το επιτρέψουν.

Τέλος, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάχθηκε και αυτός υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία.

Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως μετά το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

«Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημιυπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει ανεξαρτήτως, κάτι που θα αποφασίσουν οι ειδικοί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share