Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μαύρα πανιά στην Πολίχνη - Δείτε για ποιο λόγο

Σε πανικό οι καταστηματάρχες...

5 Απριλίου 2021 10:15
Θεσσαλονίκη: Μαύρα πανιά στην Πολίχνη - Δείτε για ποιο λόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Σε μια συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν οι καταστηματάρχες στην περιοχή της Πολίχνης στην Θεσσαλονίκη, λόγω της απόφασης να μην ανοίξουν σήμερα οι επιχειρήσεις επειδή η συμπρωτεύουσα βρίσκεται στο "κόκκινο" λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν κρέμασαν μαύρα πανιά και σε χαρτόνια έγραψαν μηνύματα προς τους κυβερνώντες όπως «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» και άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους, ενώ κάποιοι ανέβασαν ρολά, δράση που θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα. Ωστόσο σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε νέο πακέτο στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Οι έμποροι κάνουν λόγο για απώλεια χιλιάδων ευρώ όλους αυτούς τους μήνες που είναι κλειστοί και ζητούν γενναία μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν την επόμενη ημέρα. Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα ακούσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Θεσσαλονίκη: Μαύρα πανιά στην Πολίχνη - Δείτε για ποιο λόγο

Συναγερμός στο «Γεννηματάς»: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Ενώ, μια 16χρονη έχασε τη ζωή της από τον ιό στη χώρα μας!

Σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, 41 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, σε δυο κλινικές, οι οποίες και έκλεισαν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκεiται για 15 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασθενείς και συγγενείς που τους επισκέπτονταν.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη, κανείς δεν μπορεί να πει, από πού ξεκίνησε η διασπορά, ενώ τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, είχαν εμβολιαστεί.

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο Γεννηματάς

Θρίλερ στα Χανιά: 4μελής οικογένεια δίνει «μάχη» με τον κορωνοϊό! (Video)

Θρίλερ στα Χανιά: Συγκλονίζει η ιστορία μίας τετραμελούς οικογένειας στην Κρήτη που νοσηλεύεται ολόκληρη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Ενώ, μια σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης.

Αρχικά νόσησαν οι γονείς που εισήχθησαν άμεσα στο νοσοκομείο με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να βρίσκονται ξαφνικά μόνα τους στο σπίτι.

Μία φίλη της οικογένειας πήγε να μείνει με τα παιδιά, τα οποία όμως και αυτά στη συνέχεια εισήχθησαν στο νοσοκομείο, το ένα με κορωνοϊό και το άλλο με αντισώματα κορωνοϊού και πλέον βρίσκονται δίπλα στον πατέρα τους που αναρρώνει.

«Ξαφνικά βρεθήκαμε και οι τέσσερις στο νοσοκομείο. Απίστευτο.» αναφέρει ο Ντραγκοσλάβ Πέτροβιτς, 40χρονος πατέρας που νοσεί από τον ιό.

“Παλεύαμε μία εβδομάδα, όσο μπορούσαμε και μετά ξαφνικά έπεσε το οξυγόνου της συζύγου και ήταν πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Και εγώ ακόμα είμαι στο νοσοκομείο, η σύζυγος ακόμα. Εμένα σήμερα με βγάλανε από το οξυγόνο, πάω καλύτερα και η σύζυγος πάει καλύτερα. Δηλαδή τα δύσκολα είναι πίσω από μας” εξηγεί ο κος Πέτροβιτς.

Η 35χρονη μητέρα νοσεί από κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου και μπαίνει στο νοσοκομείο και μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας.

Ξαφνικά, τα δυο ανήλικα αγόρια της οικογένειας δεν είχαν που να μείνουν και ποιος να τα φροντίσει, μέχρι που διαπιστώθηκε μια μέρα μετά ότι ο 12χρονος είναι θετικός στον ιό ενώ ο 8χρονος είχε ήδη νοσήσει. Το νοσοκομείο ήταν η μόνη λύση. Έτσι αποφασίζεται να μεταφερθούν στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο πατέρας τους.

«Τα παιδιά είναι εδώ δίπλα μου, γιατί πραγματικά κάνανε όλοι φοβερό αγώνα. Τους μιλάγανε καθημερινά για να περάσουν όσο πιο απαλά γίνεται. Στεναχωρημένα είναι αλλά εγώ προσπαθούσα όσο μπορούσα όχι να μην τους τα λέω, δεν τους έλεγα την πραγματικότητα γιατί και εγώ δεν ήξερα την πραγματικότητα. Έπρεπε να είμαι δυνατός.» αναφέρει ο πατέρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share