Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκ: Νεκρή 16χρονη από κορωνοϊό στο «Παίδων»

Ήταν ανάμεσα στους 78 νεκρούς του τελευταίου 24ώρου - Την μετέφερε η μητέρα της χωρίς τις αισθήσεις της

4 Απριλίου 2021 18:22
Σοκ: Νεκρή 16χρονη από κορωνοϊό στο «Παίδων»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα 16χρονο κορίτσι είναι το τρίτο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας, που είναι ανήλικο. Ήταν ανάμεσα στους 78 νεκρούς του τελευταίου 24ώρου!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κορίτσι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγιά Σοφία από την μητέρα του, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης ωστόσο δεν κατάφεραν οι γιατροί να το επαναφέρουν στη ζωή.

Όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για 16χρονη που έχασε χθες τη ζωή της από κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» έχοντας χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να αναταχθεί.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό. Η Φιλιππινέζα μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Νεκρή 15χρονη από κορωνοϊό

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται. Εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid19 η καρδιακή λειτουργία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Θρίλερ στα Χανιά: 4μελής οικογένεια δίνει «μάχη» με τον κορωνοϊό! (Video)

Θρίλερ στα Χανιά: Συγκλονίζει η ιστορία μίας τετραμελούς οικογένειας στην Κρήτη που νοσηλεύεται ολόκληρη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Ενώ, μια σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης.

Αρχικά νόσησαν οι γονείς που εισήχθησαν άμεσα στο νοσοκομείο με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να βρίσκονται ξαφνικά μόνα τους στο σπίτι.

Μία φίλη της οικογένειας πήγε να μείνει με τα παιδιά, τα οποία όμως και αυτά στη συνέχεια εισήχθησαν στο νοσοκομείο, το ένα με κορωνοϊό και το άλλο με αντισώματα κορωνοϊού και πλέον βρίσκονται δίπλα στον πατέρα τους που αναρρώνει.

«Ξαφνικά βρεθήκαμε και οι τέσσερις στο νοσοκομείο. Απίστευτο.» αναφέρει ο Ντραγκοσλάβ Πέτροβιτς, 40χρονος πατέρας που νοσεί από τον ιό.

“Παλεύαμε μία εβδομάδα, όσο μπορούσαμε και μετά ξαφνικά έπεσε το οξυγόνου της συζύγου και ήταν πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Και εγώ ακόμα είμαι στο νοσοκομείο, η σύζυγος ακόμα. Εμένα σήμερα με βγάλανε από το οξυγόνο, πάω καλύτερα και η σύζυγος πάει καλύτερα. Δηλαδή τα δύσκολα είναι πίσω από μας” εξηγεί ο κος Πέτροβιτς.

Η 35χρονη μητέρα νοσεί από κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου και μπαίνει στο νοσοκομείο και μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας.

Ξαφνικά, τα δυο ανήλικα αγόρια της οικογένειας δεν είχαν που να μείνουν και ποιος να τα φροντίσει, μέχρι που διαπιστώθηκε μια μέρα μετά ότι ο 12χρονος είναι θετικός στον ιό ενώ ο 8χρονος είχε ήδη νοσήσει. Το νοσοκομείο ήταν η μόνη λύση. Έτσι αποφασίζεται να μεταφερθούν στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο πατέρας τους.

«Τα παιδιά είναι εδώ δίπλα μου, γιατί πραγματικά κάνανε όλοι φοβερό αγώνα. Τους μιλάγανε καθημερινά για να περάσουν όσο πιο απαλά γίνεται. Στεναχωρημένα είναι αλλά εγώ προσπαθούσα όσο μπορούσα όχι να μην τους τα λέω, δεν τους έλεγα την πραγματικότητα γιατί και εγώ δεν ήξερα την πραγματικότητα. Έπρεπε να είμαι δυνατός.» αναφέρει ο πατέρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share