Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: Οι αντιφάσεις των μέτρων - «Αν είσαι ισραηλινός πας παντού, αν είσαι εμβολιασμένος Έλληνας μένεις στο σπίτι» (Video)

Τα λογικά και τα παράλογα στο τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται - Τα παράδοξα των νέων μέτρων που εφαρμόζονται από το Σάββατο

2 Απριλίου 2021 22:02
Κορωνοϊός-Lockdown: Οι αντιφάσεις των μέτρων - «Αν είσαι ισραηλινός πας παντού, αν είσαι εμβολιασμένος Έλληνας μένεις στο σπίτι» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Lockdown: Στα παράδοξα των νέων μέτρων που εφαρμόζονται από το Σάββατο για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Ενώ, ανατροπή φαίνεται να υπάρχει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Τα μέτρα έχουν στόχο να αποτελέσουν μία «ανάσα» στο lockdown και να συμβάλουν τελικά στη μεγαλύτερη πειθαρχία των κουρασμένων από τον έναν χρόνο της πανδημίας πολιτών. Αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Κ. Μακρή υπάρχουν αποφάσεις της Επιτροπής που δεν έχουν λογική και μας μπερδεύουν χειροτέρα..

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Μερικά παραδείγματα τω αντιφάσεων είναι:

  • Το Σαββατοκύριακο μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε για άθληση, αλλά τις καθημερινές μπορούμε να φτάσουμε μόνο μέχρι το πάρκο της γειτονιάς μας.
  • Για καταστήματα και κομμωτήρια μπορούμε να πάμε στην άλλη άκρη του νομού, αλλά για σούπερ μάρκετ πρέπει να πάμε στον Δήμο μας ή το πολύ δυο χιλιόμετρα μακριά.
  • Αν θέλεις να συνδυάσεις δύο ενέργειες - να πας σε ένα κατάστημα από τη Δευτέρα και ένα σούπερ μάρκετ - πρέπει να στείλεις δύο μηνύματα, και στο 13032 και στο 13033, αλλιώς θα επιβάλλεται και πρόστιμο

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Όπως πρόσθεσε η επικεφαλής του πολιτικού και οι οικονομικού ρεπορτάζ του Star υπάρχουν κι άλλα παράλογα: «Σήμερα ήρθαν οι πρώτοι εμβολιασμένοι ισραηλινοί τουρίστες και ξεχύθηκαν ανά τη χώρα. Αν είσαι ισραηλινός, πας παντού, αν είσαι εμβολιασμένος Έλληνας, μένεις στο σπίτι».

Η Κ. Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της: «Τα μέτρα είναι σπαζοκεφαλιά. Κι αν δεν τα κάνουν πιο απλά, κινδυνεύουν να μην εφαρμόζονται».

SMS στο 13032: Αυτή είναι η προϋπόθεση! Τι ισχύει για τα 2 χιλιόμετρα για όσους πάνε για ψώνια

Άρση μέτρων: Με SMS στο 13032 θα ανοίξει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη να δίνει διευκρινίσεις για το μέτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως από τη Δευτέρα, αφού πρώτα λάβουμε το μήνυμα από το κατάστημα που θέλουμε να επισκεφτούμε για αγορές, στη συνέχεια θα στείλουμε μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό μας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Μάλιστα θα υπάρχει και «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Με SMS 2 στο 13033 οι αγορές στο σούπερ μάρκετ

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι και συνεχίζουμε να στέλνουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Ωστόσο για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή, δεν θα μπορούμε να πάμε σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο» είπε ο κ. Σταμπουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share