Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Λάζαρος Αγγέλου

Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ

2 Απριλίου 2021 14:10
Πέθανε ο Λάζαρος Αγγέλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την απώλεια του Λάζαρου Αγγέλου, μέλος επί σειρά ετών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ο Λάζαρος Αγγέλλου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας παλέψει σκληρά με την ασθένεια για περισσότερα από δυο χρόνια.

Μετά την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική ασχολήθηκε με τα κοινωνικά κινήματα, κυρίως της οικολογίας, ενώ είχε διατελέσει και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την πανδημία, η κηδεία του έγινε σήμερα σε κλειστό, οικογενειακό κύκλο. Ωστόσο άλλο ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχασε πρόσφατα τη ζωή του.

Λίγα λόγια για τον Λάζαρο Αγγέλου

Ο Λάζαρος Αγγέλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών ο «Ευκλείδης», Φυσική στο ΑΠΘ, και Μάστερ Ηλεκτρονικών στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, με έμφαση στις Ψηφιακές Επικοινωνίες.

Εργάστηκε στον ΟΤΕ ως Τεχνικός Ραδιοηλεκτρικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός με ειδίκευση στα Ψηφιακά Συστήματα, Περιφερειακός Δ/ντής Cosmote, Γενικός Δ/ντής Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, συντονιστής Γενικός Δ/ντής της Ομάδας Διαχείρισης του Ομίλου ΟΤΕ για το Γ΄ ΚΠΣ, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ΟΤΕ. Υπήρξε διαχειριστής κατάρτισης και υλοποίησης των ετήσιων προγραμμάτων εκπαίδευσης των Σχολών Προσωπικού ΟΤΕ Βόρ. Ελλάδας και εκπαιδευτής σε Ψηφιακά και Οπτικής Επαφής Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα.

Πέθανε ο Λάζαρος Αγγέλου

Σημίτης: Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος

Για τον θάνατο του Λάζαρου Αγγέλου έκανε δήλωση και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης. «Ο Λάζαρος Αγγέλου υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ακέραιος χαρακτήρας, επίμονος αγωνιστής, αφοσιωμένος και ανιδιοτελής συνεργάτης. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», είπε.

Οικολόγοι: Παλληκάρι που πάλεψε όρθιος με την αρρώστια του

Αντίστοιχα για την απώλεια ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Οικολόγοι κάνοντας λόγο για «σημαντική απώλεια για τη Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Οικολόγων

Ο χαμός του Λάζαρου Αγγέλου κάνει τη φράση «δυσαναπλήρωτο κενό» να ισχύει με όλη τη σημασία της! Ο Λάζαρος ήταν μια σημαντική προσωπικότητα, που μπορούσε να εμπνέει με υπερπροσωπικές αξίες τους συνεργάτες του, αναμφίβολα εξαιρετικά «χρήσιμος» στην εποχή που ζούμε, με τις εγωκεντρικές ή φθαρμένες αξίες και τους σκυφτούς ανθρώπους ή τους ματαιόδοξους.

Θα συνεχίσει να μας δείχνει τον δρόμο με την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτέλεια, την ευγένεια, το άφταστο ήθος του αλλά και την αποτελεσματικότητά του. Γνώρισε την κεντρική πολιτική από τα μέσα και την εγκατέλειψε. Και έγινε κομβικό άτομο στα κινήματα των πολιτών, της συνεργατικής ιδέας, της υπεράσπισης του συλλογικού συμφέροντος.

Υπήρξε βασικό στέλεχος στην επιτυχία του δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, η ψυχή της κίνησης 136 και της Πρωτοβουλίας των 54 φορέων για τη συνεργατική διαχείριση του νερού, πρωτεργάτης στην ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Bios Coop , της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο), του Συνεταιρισμού κοινωνικής διαχείρισης αποβλήτων «Αναβίωσις», του Λαϊκού Πανεπιστημίου ΚΑΛΟ “UnivSSE Coop”, της Κοινοπραξίας Φορέων ΚΑΛΟ «Τα πάντα RE», της Ένωσης φορέων ΚΑΛΟ Κ. Μακεδονίας και πολλών άλλων.

Παλληκάρι που πάλεψε όρθιος με την αρρώστια του, δεν το έβαλε κάτω, και μέχρι τελευταία στιγμή έκανε εποικοδομητικές προτάσεις για τα θέματα που τόσο αγάπησε και στα οποία αφιέρωσε τη ζωή του.

Καλό ταξίδι συναγωνιστή…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share