Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

SMS στο 13032: Αυτή είναι η προϋπόθεση! Τι ισχύει για τα 2 χιλιόμετρα για όσους πάνε για ψώνια

Διευκρινίσεις για τα σούπερ μάρκετ- Μεγάλη προσοχή για να μην «φάτε» πρόστιμο!

1 Απριλίου 2021 21:07
SMS στο 13032: Αυτή είναι η προϋπόθεση! Τι ισχύει για τα 2 χιλιόμετρα για όσους πάνε για ψώνια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση μέτρων: Με SMS στο 13032 θα ανοίξει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη να δίνει διευκρινίσεις για το μέτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως από τη Δευτέρα, αφού πρώτα λάβουμε το μήνυμα από το κατάστημα που θέλουμε να επισκεφτούμε για αγορές, στη συνέχεια θα στείλουμε μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό μας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Μάλιστα θα υπάρχει και «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Με SMS 2 στο 13033 οι αγορές στο σούπερ μάρκετ

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι και συνεχίζουμε να στέλνουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Ωστόσο για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή, δεν θα μπορούμε να πάμε σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο» είπε ο κ. Σταμπουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Άρση Μέτρων: Προς κατάργηση το SMS στο 13033 - Η ημερομηνία ορόσημο

Αντίστροφα, φαίνεται, πως μετράμε για την κατάργηση του SMS στο 13033, καθώς οδεύουμε προς χαλάρωση μέτρων και lockdown το επόμενο χρονικό διάστημα, πάντα, φυσικά ανάλογα με την επιδημιολογική εξέλιξη του ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση επιθυμεί στις 5 Απριλίου να ανοίξει το λιανεμπόριο, όπως και τα Γυμνάσια και Λύκεια. Η εστίαση όπως φαίνεται δεν θα είναι στο τραπέζι της συζήτησης, ενώ αντίθετα θα συζητηθεί αν θα επιτραπούν ή όχι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ακόμα και το Σαββατοκύριακο που έρχεται, δηλαδή από τις 3 Απριλίου.

Σχετικά με το μεγάλο θέμα του SMS στο 13033 αυτό αναμένεται να… τελειώσει όταν στις 12 ή 19 Απριλίου ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι όντως η εστίαση θα ανοίξει τότε κι όχι αργότερα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share