Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στις 14 Μαΐου το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Τι αναφέρει το πιστοποιητικό της ΕΕ για τον τουρισμό

27 Μαρτίου 2021 13:59
Στις 14 Μαΐου το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει, όπως τόνισε και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη το πρωί του Σαββάτου, αναφέροντας ότι η χώρα μας θα αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», η Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε παράλληλα πως ως τότε υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση του τουρισμού με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό και με αρνητικό τεστ τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια», σημείωσε η υφυπουργός. Παράλληλα δείτε και ποιες περιοχές βρίσκονται από σήμερα σε σκληρό lockdown.

Το πιστοποιητικό της ΕΕ για τον τουρισμό

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση πως έχουν νοσήσει από τον ιό. «Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί. Κατέληξε μάλιστα με το αισιόδοξο σχόλιο πως «θα πάμε καλύτερα από πέρυσι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share