Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» με έξι κρούσματα στην ογκολογική κλινική

Νέα «έκρηξη» στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

26 Μαρτίου 2021 08:00
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» με έξι κρούσματα στην ογκολογική κλινική
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί λόγω κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν έξι κρούσματα στην ογκολογική κλινική.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ασθενής που ετοιμαζόταν να χειρουργηθεί στην ογκολογική πτέρυγα εξετάστηκε για κορωνοϊό, όπως προβλέπεται. Τα πρώτα δύο τεστ βγήκαν αρνητικά αλλά το τρίτο βγήκε θετικό, ενώ είχε ήδη γίνει εισαγωγή.

Κορωνοϊός: Οι πρώτες πληροφορίες για τα κρούσματα στο «Παπαγεωργίου»

Άμεσα άρχισαν έλεγχοι σε ασθενείς και προσωπικό και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, σε 25 μοριακά τεστ βρέθηκαν ακόμα πέντε θετικά.

Έχουν όλοι μπει σε καραντίνα, και οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τη στιγμή που τα «μαύρα» ρεκόρ στα νοσοκομεία συνεχίζονται.

Κορωνοϊός: «Πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής - 7 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλο το Λεκανοπέδιο (Video)

Κορωνοϊός: Με την αγωνία να μην στερέψουν από κλίνες, και να διασωληνώσουν όσους ασθενείς χρειαστεί μόνο σε θάλαμο εντατικής θα περάσουν και τη σημερινή εφημερία εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Κάποια εξιτήρια που δίνονται από εφημερία σε εφημερία, είναι για να μπουν οι ασθενείς που συρρέουν κατά δεκάδες. Η πληρότητα είναι σχεδόν 100% καθημερινά. Έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία αποθεραπείας ή άλλα νοσοκομεία.»

Η πορεία της πανδημίας έχει εξαντλήσει το σύστημα υγείας και τους μαχητές του. Ενδεικτικό είναι ότι η σημερινή εφημερία ξεκίνησε μόλις με 7 κρεβάτια ΜΕΘ σε ολόκληρη την Αττική: στο Αττικόν 4 και στον Ερυθρό Σταυρό 3.

Η λίστα αναμονής είναι εφιαλτική: Περισσότεροι από 50 ασθενείς κορωνοϊού έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Όμως οι γιατροί περιγράφουν καταστάσεις που αναδεικνύουν και την τραγική έλλειψη σε αναπνευστήρες.

Από δύο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Αττική.

Ήδη τον δρόμο προς την Αθήνα έχουν πάρει 2 γιατροί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εφόσον χρειαστεί το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμη τη λίστα για την επιστράτευση επιπλέον 160 γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share