Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κλοπή σε τραπεζικές θυρίδες: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου συζύγου

Σε ποιες γυναίκες ανήκουν οι θυρίδες

25 Μαρτίου 2021 10:42
Κλοπή σε τραπεζικές θυρίδες: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου συζύγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλοπή σε τραπεζικές θυρίδες: Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη ενός γνωστού στην κοσμική Αθήνα 58χρονου, αφού και η σύζυγός του είναι επώνυμη αισθητικός με παρουσία επί σειρά ετών στην τηλεόραση.

Στον 58χρονο Β.Γ. που συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές για κλοπή σε θυρίδες σε τράπεζα του Ψυχικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου άνδρα

Σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του Mega ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας «ασχοληθήκαμε πολύ και πολύ επαγγελματικά. Ψάξαμε τα βίντεο καρέ καρέ, μηνών. Τον είδαμε πώς μπήκε, πώς βγήκε, πώς πρόσεχε τις κάμερες. Σαφώς και έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά τα τεκμήρια μιλούν και το DNA του βρέθηκε σε άλλη θυρίδα. Είχε παρελθόν για απάτες που είχε απασχολήσει το νόμο αρκετές φορές.

Από όσους ελέγξαμε στις θυρίδες ήταν ο μόνος που είχε ποινικό παρελθόν. Αλλά η ουσία είναι τα τεκμήρια. Βρέθηκε DNA σε θυρίδα από αυτές που είχαν ανοιχτεί». «Στις θυρίδες που ανοίχτηκαν υπήρχαν τιμαλφή, μεγάλα χρηματικά ποσά και όγκος κοσμημάτων. Αυτό μας ανέφεραν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων. Το ποσό δεν έχει διευκρινιστεί. Ας μας πει πώς βρέθηκε το DNA του στο βάθος της θυρίδας μέσα», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Ο 58χρονος διατηρούσε στη συγκεκριμένη τράπεζα θυρίδα, όμοια με αυτές που είχαν ανοιχθεί. Μάλιστα, η διάρρηξη φαίνεται να έχει γίνει με το ίδιο εργαλείο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ανοίχθηκαν όλες την ίδια ημέρα ή σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Κλοπή σε τραπεζικές θυρίδες: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου συζύγου

Σε ποιες γυναίκες ανήκουν οι θυρίδες

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες σε ανακριτή, όπου αναμένεται να απολογηθεί όταν λάβει γνώση της δικογραφίας. Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ, αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Όπως έγραψε και χθες το iefimerida.gr, ο 58χρονος ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του. Και οι 4 παραβιασμένες θυρίδες, όπως προαναφέρθηκε, ανήκαν σε γυναίκες.

  • Η μία εξ αυτών είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Έχει καταγγείλει ότι οι δράστες της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και πάνω από 46.00 ευρώ σε μετρητά.
  • Η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και δήλωσε ότι από τη θυρίδα της έκλεψαν κοσμήματα αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική.
  • Η τέταρτη έχει ιστορικό όνομα, ανήκει στο λεγόμενο «old money» και σε παλιά οικογένεια με κλινική στο κέντρο της Αθήνας και πύργο από τη βυζαντινή εποχή, στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής. Η κόρη της ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Ψυχικού.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share