Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: «Παγώνει» η χώρα την 25η Μαρτίου - Πού θα χιονίσει

Μέχρι πότε θα επικρατήσει η κακοκαιρία εξπρές;

23 Μαρτίου 2021 18:39
Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: «Παγώνει» η χώρα την 25η Μαρτίου - Πού θα χιονίσει
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί μέσω του Mega για την κακοκαιρία... εξπρές που επίκειται και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή (26/3), «παγώνοντας» την χώρα.

H Τετάρτη (24/3) και η Πέμπτη (25/3) θα είναι οι πιο παγωμένες μέρες. Μέχρι την Παρασκευή, θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά – βόρεια ηπειρωτικά (Μακεδονία και Θράκη, στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Αττική και Εύβοια)

Στο Αιγαίο, θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.

Καιρός-Γιάννης Καλλιάνος: Πιο «παγωμένη» μέρα η 25η Μαρτίου

Η Πέμπτη 25η Μαρτίου θα είναι η πιο παγωμένη μέρα. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου, τα χιόνια θα κατέβουν πιο νότια στο Πήλιο, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Αττική.

Αναμένονται εκπλήξεις στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Θεσσαλία με χιόνια ακόμη και στα πεδινά, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου.

Όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, θα είναι η πιο ισχυρή ψυχρή εισβολή των τελευταίων 18 χρόνων για την εποχή που βρισκόμαστε, με τον Θοδωρή Κολυδά επίσης να χτυπά το καμπανάκι.

Κακοκαιρία: Συνεχίζονται οι βροχές, έρχονται και χιόνια - Πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς

Κακοκαιρία: Συνεχίζεται ο άσχημος καιρός σ' όλη την χώρα και η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί για όλη την ημέρα!

Συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχίσει να βρέχει όλη την μέρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Επιπλέον οι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στον χάρτη του meteo.gr, παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Χάρτης για κακοκαιρία περιοχές

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας 22/03. Στον χάρτη φαίνεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 23/03 σε σχέση με αυτή της Δευτέρας 22/03.

Κακοκαιρία: Συνεχίζονται οι βροχές, έτχονται και χιόνια

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share