Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Κορωνοϊός: «Εφιαλτική» εφημερία στον «Ευαγγελισμό» - Η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που ανατριχιάζει (photo-video)

940 εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 48 ώρες - Οι νοσηλευόμενοι έχουν ξεπεράσει πλέον τους 4.900

22 Μαρτίου 2021 10:11
Κορωνοϊός: «Εφιαλτική» εφημερία στον «Ευαγγελισμό» - Η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που ανατριχιάζει (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, λόγω του κορωνοϊού, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά διαρκώς αυξάνεται. Μέσα σε 48 ώρες έγιναν 940 εισαγωγές ασθενών με τον ιό σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, πριν από λίγο, ανακοινώθηκε επίσημα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Μία φωτογραφία από τη χθεσινή εφημερία στον «Ευαγγελισμό» αποτυπώνει ίσως με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσταση αυτή. Ασθενοφόρα κάνουν ουρά μπροστά στο νοσοκομείο, στη φωτογραφία που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook η αναισθησιολόγος Κωνσταντίνα Ρωμανά, η οποία αναφέρει ότι το στιγμιότυπο είναι από τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής.

«Γενική εφημερία... Ώρα 20.30... Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει...» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας η αναισθησιολόγος.

«Εφιαλτική η εφημερία για μία ακόμη φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου, όπως και στις υπόλοιπες εφημερίες», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό», μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή- δύο ώρες πριν από την ολοκλήρωση της εφημερίας- είχαν γίνει 65 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 110 για άλλα περιστατικά, ενώ δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τόσο για τον ιό όσο και για non Covid περιστατικά.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6-7 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν χωράνε πλέον οι ασθενείς στο νοσοκομείο, διακομίστηκαν περιστατικά σε άλλα».

Τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν 940 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, από τους οποίους οι 511 στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία του «Πρώτου Θέματος». Οι νοσηλευόμενοι σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει πλέον τους 4.900, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 674.

Περισσότεροι από 2.075 από τους ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Αττικής- η οποία αποτελεί σταθερά το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Ελλάδα- και άλλοι 378 είναι διασωληνωμένοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share