Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γιώργος Παυλάκης: "3.000 νεκροί από κορωνοϊό μέχρι τον επόμενο μήνα"

Τι είπε για την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία;

21 Μαρτίου 2021 12:15
Γιώργος Παυλάκης:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, έκανε εφιαλτικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας! Ο ίδιος, τόνισε πως βρισκόμαστε εν μέσω ενός τρίτου κύματος και κατά συνέπεια δε θα έπρεπε να ανοίξει η οικονομία.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παυλάκης μίλησε για κίνδυνο 3.000 νεκρών από τον κορωνοϊό μέχρι τον επόμενο μήνα.

Τι είπε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης;

Χαρακτηριστικά είπε: "Από την αρχή της επιδημίας έλεγα ότι το σωστότερο είναι σκληρά μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να χτυπηθεί ο ιός. Αυτό έχει αποδώσει στο ¼ της ανθρωπότητας που τα έχει πάει μια χαρά με την πανδημία. Δυστυχώς Αμερική και Ευρώπη δεν το έκαναν αυτό. Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τους χειρότερους της Ευρώπης και της Αμερικής, όμως είναι στο μέσο ενός τρίτου κύματος που είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή".

Γιώργος Παυλάκης για κορωνοϊό

"Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει αύξηση θανάτων. Μέχρι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν 3.000 νεκροί, λόγω της διάδοσης του ιού τις προηγούμενες εβδομάδες. Ελπίζω να μη φθάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς ημερησίως. Αν δεν υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, το τρίτο κύμα μπορεί να επεκταθεί πολύ μέσα στον Απρίλιο" πρόσθεσε.

"Χρειάζεται γρήγορα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Μόνο με γενική επιστράτευση των ιδιωτικών νοσοκομείων μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα, στην Αττική τουλάχιστον", είπε για την πίεση στα νοσοκομεία, ενώ στο σημείο να τονίσουμε πως ετοιμάζεται η επιστράτευση ιατρών.

νεκροί από κορωνοϊό

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, έκανε λόγο ότι δεν είναι "χαλάρωση και άνοιγμα" αλλά "μια μικρή ανάσα". "Αν τα μέτρα ερμηνευθούν στο ότι ανοίγουμε, θα γίνει χειρότερη ζημιά και καταστροφή. Ο ιός είναι εδώ. Δεν είμαστε ακόμη στην κορύφωση του. Ήμουν αντίθετος στο οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευτεί σαν άνοιγμα. Πρόκειται για συμβολική κίνηση, που είναι λάθος. Αλλά δεν είναι άνοιγμα" πρόσθεσε. Τέλος, τόνισε δεν την πλήρη αντίθεσή του στο άνοιγμα της εστίασης και της οικονομίας υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες, χαρακτηρίζοντάς το ως "παράλογο".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share