Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ετοιμάζεται επιστράτευση ιατρών

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων

21 Μαρτίου 2021 09:11
Κορωνοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ετοιμάζεται επιστράτευση ιατρών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και καιρό στην Αττική, καθώς τα νοσοκομεία της βρίσκονται υπό πίεση, με τα κρούσματα καθημερινά να φτάνουν τον τετραψήφιο αριθμό.

Συγκεκριμένα, οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και οι εισαγωγές ανεβαίνουν με γρήγορους και παράλληλα ανησυχητικούς ρυθμούς, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας απευθύνει δραματική έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο, δεν απευθύνονται στο κάλεσμα για στελέχωση.

Έτσι, τη στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει φτάσει στους 672 και η ανάγκη για γιατρούς είναι μεγάλη, ετοιμάζεται επιστράτευση γιατρών από την κυβέρνηση.

Κορωνοϊός νοσοκομεια

Ποια η διαφωνία των γιατρών με την κυβέρνηση;

Ο Υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 20/3 το νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" το οποίο εφημέρευε. Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Γενικό Κρατικό πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το "ναυάγιο" στη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον ίδιο και τους ιατρικούς συλλόγους.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο "Γεννηματάς" προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο "Γεννηματάς" και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη.

Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη".

Κορωνοϊός ΜΕΘ

Ποια είναι η διαδικασία της επιστράτευσης γιατρών;

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επιστράτευσης θα πρέπει να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας. Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επιστράτευσης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

Το "φύλλο πορείας" πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από το γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share