Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid τεστ για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία

Ποιοι θα εμβολιασθούν τον Απρίλιο και ποιοι τον Μάιο - Ιούνιο

19 Μαρτίου 2021 19:54
Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid τεστ για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ κορωνοϊού από τα φαρμακεία θα μπορούν να κάνουν οι Ελληνες πολίτες, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χορήγηση δωρεάν τεστ, που ο καθένας θα μπορεί να προμηθεύεται από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ του. Θα μπορούν να γίνονται το λιγότερα 300.000 τέτοια τεστ κάθε εβδομάδα, με δυνατότητα κάθε πολίτης να κάνει ένα τεστ την εβδομάδα.

Ο καθένας θα μπορεί να παίρνει δωρεάν έως τέσσερα το μήνα, ένα για κάθε εβδομάδα. Εκατομμύρια από αυτά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τα τέλη του μήνα. Ενώ, ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Αττική, στην οποία καταγράφονται για ακόμα μία ημέρα τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

 Δωρεάν rapid τεστ για όλους

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ανακοινώθηκε ότι τον Απρίλιο ξεκινά για τους άνω των 60 ετών, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα εμβολιασθούν:

  • Ευπαθείς ομάδες (κατηγορία Β)
  • Ειδικές επαγγελματικές ομάδες
  • Γενικός πληθυσμός

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share