Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία στη Θήβα: Πέθανε από κορωνοϊό και η μητέρα της 16χρονης Μαργαρίτας

Πάλεψε με τον φονικό ιό επί 42 ημέρες και «έχασε»!

19 Μαρτίου 2021 17:15
Οικογενειακή τραγωδία στη Θήβα: Πέθανε από κορωνοϊό και η μητέρα της 16χρονης Μαργαρίτας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οικογενειακή τραγωδία στη Θήβα: Πάλεψε γενναία με τον κορωνοϊό, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια μετά από πολλές εβδομάδες στην Εντατική, η μητέρα της 16χρονης Μαργαρίτας, από την Θήβα, που πέθανε από κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μετά από 42 ημέρες στην Εντατική του «Ευαγγελισμού», η μητέρα του κοριτσιού άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη και εκείνη από τον κορωνοϊό. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η αδελφή της, με ανάρτηση στα social media.

Οικογενειακή τραγωδία στη Θήβα

«Είχαν αρρωστήσει με κορωνοϊό όλοι στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδελφή», είχε περιγράψει ο γιος της τον περασμένο μήνα, επιβεβαιώνοντας ότι η μητέρα του βρισκόταν διασωληνωμένη στον «Ευαγγελισμό», με υποκείμενα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκία.

Πατέρας 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό στη Θήβα: «Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί»

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 16χρονης Μαργαρίτας από κορωνοϊό στη Θήβα. «Εμένα δεν θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…» λέει ο πατέρας της στο MEGA, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός στην συνέχεια θετικός. και υποστηρίζει πως μια λάθος ιατρική διάγνωση στοίχισε τη ζωή της κόρης του. «Από ιατρικό λάθος έγινε.

Είχε κορωνοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα. Να ορίστε τα φάρμακα που της έδωσαν για την φαρυγγίτιδα. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί» λέει.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται μια συγγενής που αγαπούσε το κορίτσι σαν μάνα. Ονειρεύονταν να την ντύσουν νύφη, λέει στο Live news.

«Εγώ ξέρω αυτό που βιώνω αυτή τη στιγμή, αυτό που ζω. Και δεν το περίμενα, εγώ περίμενα να τη στολίσω νύφη. Και μου έλεγε ο γιος μου “Μάνα τι θα κάνουμε τώρα;”. Εμείς περιμέναμε να την πάμε νύφη, περιμέναμε να πάει στο πανεπιστήμιο και να πάμε να της φτιάξουμε το δωμάτιο και να της τα φτιάξουμε όλα» λέει.

Η Μαργαρίτα πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο. Παρότι οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της δεν έχρηζε νοσηλείας, ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσαν. Την τρίτη φορά η εισαγωγή της έγινε άμεσα. Το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε περισσότερες από 5 ώρες να κρατήσει τη 16χρονη εν ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει ένα δικό μας άνθρωπο. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε όσα ζήσαμε. Η κατάσταση της δυστυχώς ήταν μη αναστρέψιμη» λέει μία γιατρός.

«Βλέπεις ένα παιδί που έχει κορωνοϊό, πιθανότατα γνωρίζεις ότι το παιδί αυτό έχει ζάχαρο, στο λένε. Γιατί δεν το στέλνεις στην Αθήνα μαζί με την μάνα του τη Δευτέρα και τις δύο μέσα στο ασθενοφόρο; Αν το είχαν στείλει το παιδί από τη Δευτέρα, σήμερα το παιδί θα ζούσε» λέει συγγενής της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share