Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Μεσσήνης

Τεράστια απώλεια!

17 Μαρτίου 2021 13:23
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Μεσσήνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Στέφανος Μεσσήνης σε ηλικία 78 ετών. Τη θλίψη του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Στέφανος Μεσσήνης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1943. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Μεσσήνης

Λόγοι υγείας, όμως, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Το 1975 θα απασχοληθεί στο Β’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ αλλά και στο συγκρότημα Λαμπράκη. Από το 1977 έως το 1981 εργάζεται στις εφημερίδες «Αυριανή», «Καθημερινή», «Μεσημβρινή» και σε διάφορα περιοδικά. Το 1982 επιστρέφει στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ και εκεί θα παραμείνει έως τη συνταξιοδότησή του ενώ για πολλά χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης της πρωινής ζώνης.

Ο Στέφανος Μεσσήνης υπήρξε ένας σεμνός συνάδελφος με ήθος και εντιμότητα. Καταρτισμένος και εργατικός έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

Ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

"Έφυγε" από τη ζωή ο σχολιαστής της Φόρμουλα 1, Murray Walker

Θάνατος: Μεγάλη θλίψη επικρατεί στον κόσμο της Φόρμουλα 1 διότι "έφυγε" από τη ζωή ο θρυλικός σχολιαστής Μάρεϊ Γουόκερ σε ηλικία 97 ετών.

Σημειώνεται ότι σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο «Marvelous» Μάρβιν Χάγκλερ, ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Μεγάλος θρήνος για τον σχολιαστή.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Μάρεϊ Γουόκερ

Η πλέον διάσημη φωνή σε περιγραφή αγώνων Φόρμουλα 1, αυτή του διάσημου (στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό) Μάρεϊ Γουόκερ, σταμάτησε τα ηχεί στις 13 Μαρτίου, όταν ο Εγγλέζος σχολιαστής πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Γουόκερ γεννήθηκε στο Μπέρμινχαμ στις 10 Οκτωβρίου 1923 και εργάστηκε ως επικεφαλής σχολιαστής στα Grand Prix της F1 στη Μεγάλη Βρετανία από το 1976 ως το 2001, όντας παράλληλα σχολιαστής και άλλων αθλημάτων.

Η ζηλευτή καριέρα του (ήταν γνωστός ως “Η φωνή της F1”) ξεκίνησε από την δεκαετία του ’50 με σχολιασμό αγώνων F1 κι όχι μόνο, συνεχίστηκε για 3 δεκαετίες στα μικρόφωνα του BBC και του iTV και σταμάτησε το 2001, στο GP των ΗΠΑ στην Ινδιανάπολη.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του, η Λέσχη Οδηγών Αγώνων της Μ. Βρετανίας, όπως και διάσημοι οδηγοί της F1 (Στιούαρτ, Χιλ, Χάμιλτον, κ.ά.) εξέφρασαν την λύπη και την συμπαράστασή τους στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Μεγάλη η θλίψη.

Δείτε την ανακοίνωση της Λέσχης Οδηγών Αγώνων της Μεγάλης Βρετανίας

«Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Μέλους του BRDC, Murray Walker. Ήταν ένας φίλος, ένας πραγματικός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ο πιο αγαπημένος σχολιαστής του έθνους. Ευχαριστούμε τον Murray για όσα έκανε για την κοινότητά μας. Αναπάυσου εν ειρήνη, φίλε μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share