Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα

Τι αναφέρει ο ΠΟΕΔΗΝ

14 Μαρτίου 2021 12:59
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοίός: Στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι, ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, εντοπίστηκαν 16 ασθενείς, θετικοί στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο.

Αναφέρει επίσης ότι μια ασθενής με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής διακομίστηκε με ταξί στο Δρομοκαΐτειο. Ωστόσο σε νέες συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι προχώρησε η αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα

Τι αναφέρει ο ΠΟΕΔΗΝ

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό. «Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά.

Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς ψυχικά ασθενείς. Μεγάλη η επικινδυνότητα διασποράς του ιού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Τέλος, προσθέτει πως «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».

Ξάνθη: Στους δρόμους οι κάτοικοι παρά τα μέτρα του lockdown - Κάνουν το δικό τους καρναβάλι (video)

Ξάνθη: Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαρτίου στην Ξάνθη ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να κάνει το δικό του καρναβάλι παρά τα μέτρα του lockdown για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 13 Μαρτίου παραμένουν και πάλι στον τετραψήφιο αριθμό.

Στους δρόμους της Ξάνθης οι κάτοικοι.

Ξάνθη: Στο δρόμο ο κόσμος για το δικό του καρναβάλι

Με κόσμο που ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει το καρναβάλι πλημμύρισε ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου η Ξάνθη.

Σύμφωνα με το τοπικά σάιτ xanthinea.gr και xanthinews από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι – καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος – δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κορωνοϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορονοϊός».

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

Όλη η ιστορία με τον συνωστισμό στην κεντρική πλατεία κράτησε λιγότερο από μια ώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share