Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δεν υποχωρεί ο τετραψήφιος αριθμός των κρουσμάτων - Σε "κόκκινο" συναγερμό οι διασωληνωμένοι

Στους 52 οι νέοι θάνατοι

13 Μαρτίου 2021 18:00
Κορωνοϊός: Δεν υποχωρεί ο τετραψήφιος αριθμός των κρουσμάτων - Σε

Κορωνοϊός: Τραγική για ακόμη μία μέρα φαίνεται πως είναι η κατάσταση με τα κρούσματα με αποτέλεσμα να μην υποχωρεί ο τετραψήφιος αριθμός σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι στη Φθιώτιδα σήμανε "κόκκινος" συναγερμός σε δύο μοναστήρια όπου βρέθηκαν αρκετά κρούσματα μετά από τεστ που διεξάχθηκαν.

Δύσκολη η κατάσταση.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 13/3 2.512 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 52και οι διασωληνωμένοι είναι 546.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκτακτο με τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

"Βόμβα" Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό: Σε σκληρό lockdown ακόμη μία περιοχή - Ποια τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό όπου ακόμη μία περιοχή μπαίνει σε έκτακτο lockdown σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να ευχαριστηθεί την ηλιόλουστη μέρα ενώ παράλληλα γίνονται διαδηλώσεις και πορείες.

Σε lockdown νέα περιοχή της Ελλάδας.

Κορωνοϊός: Ποια περιοχή μπαίνει σε lockdown

Aυστηρό lockdown θα ισχύει από την Κυριακή 14 Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίoυ στην Εύβοια εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της ΠΕ Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, καθώς και του Προέδρου της ΤΚ σχετικά με τη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, εφαρμόζονται στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου ΚύμηςΑλιβερίου πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από την Κυριακή 14-03-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 22-03-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Νέα περιοχή σε lockdown.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της κοινότητας για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  • Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της κοινότητας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share