Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προχωρά σε έρευνα των καταγγελιών για αστυνομική βία

Ποιες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

13 Μαρτίου 2021 20:45
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προχωρά σε έρευνα των καταγγελιών για αστυνομική βία

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη όπου από ότι φαίνεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα αναλάβει όλες τις καταγγελίες για την αστυνομική βία.

Σημειώνεται ότι προφυλακίστηκε ο 23χρονος που επιτέθηκε στον αστυνομικό ενώ ο συγκατηγορούμενος του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Εξελίξεις με τα επεισόδια.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Οι έρευνες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Έρευνα με τη μορφή κατεπείγοντος διενεργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπό την εποπτεία Εισαγγελέα για τις καταγγελίες και το οπτικοακουστικό υλικό και αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για:

  • καταγγελίες για αστυνομικό που φέρεται να προέβαλε όπλο και να απείλησε διαδηλωτές,
  • καταγγελίες για έφοδο της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια παρέσυραν με το δίκυκλό τους διαδηλωτή,
  • την υπόθεση σύλληψης λάθος υπόπτου – για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» στη Νέα Σμύρνη- στο Μενίδι και της διαρροής των προσωπικών του στοιχείων,
  • καταγγελία ότι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη,
  • υπόθεση των καταγγελιών 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει ιατρός και
  • καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τι γίνεται με τα επεισόδια.

Επιπλέον, η Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων ανέλαβε τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων για:

  • βίντεο όπου απεικονίζεται αστυνομικός να χαστουκίζει γυναίκα που διαμαρτύρεται,
  • καταγγελίες που αναφέρουν ότι αστυνομικοί πετούν μολότοφ σε διαδηλωτές,
  • καταγγελία από 5 φοιτητές που προσήχθησαν, εκ των οποίων ένας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην οδό Πανεπιστημίου και
  • καταγγελίες για περιστατικά ξυλοδαρμού εκπροσώπων του Τύπου.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την καθεμία καταγγελία με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού - «Από θαύμα ζει…»

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, με τον Γενικό Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, να αναφέρει πως ο συνάδελφός του ζει από θαύμα.

«Ο Άγγελος που τραυματίστηκε και έζησε από θαύμα, σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι "όχι άλλη βία". Εμείς θέλουμε να πέσουν οι τόνοι. Να μην υπάρχει αστυνομοφοβία» είπε μιλώντας στο Open για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση.

Στο ερώτημα "γιατί ξέφυγε η κατάσταση" ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών απάντησε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν είχε καμία δουλειά εκεί. «Ο συνάδελφος που επιτέθηκε είναι σε διαθεσιμότητα». Για τον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ ο οποίος δέχτηκε επίθεση, σχολίασε: «Ενώθηκαν αντιεξουσιαστές και χούλιγκαν με ένα στόχο: να βρουν αστυνομικό». «Εμείς είχαμε προτείνει να έχουν κάμερες οι αστυνομικοί, το επικροτούμε», σημείωσε, τη στιγμή που απολογείται ένας εκ των συλληφθέντων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share