Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο συγκατηγορούμενος του

13 Μαρτίου 2021 19:01
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την επίθεση που είχε δεχθεί ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη πριν λίγες μέρες με τον 23χρονο να προφυλακίζεται.

Σημειώνεται ότι ο "Ινδιάνος" στην απολογία του αρνείται τα πάντα για ότι συνέβη όπου και αποκάλυψε ότι ο κουνιάδος του ευθύνεται για ότι έγινε.

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια ο 23χρόνος κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο συγκατηγορούμενός του, 22 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αν και ο 22χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με εκρηκτικές ύλες, στην πορεία της ανάκρισης απολογήθηκε μόνο για τα εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Τι γίνεται με τον συγκατηγορούμενο.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του 22χρονου Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες αυτές κατά την κα Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον της 13ης Ανακρίτριας των επτά κατηγορουμένων που συνελήφθησαν τη νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των οποίων και ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που πρότεινε ο 30χρονος.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού - «Από θαύμα ζει…»

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, με τον Γενικό Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, να αναφέρει πως ο συνάδελφός του ζει από θαύμα.

«Ο Άγγελος που τραυματίστηκε και έζησε από θαύμα, σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι "όχι άλλη βία". Εμείς θέλουμε να πέσουν οι τόνοι. Να μην υπάρχει αστυνομοφοβία» είπε μιλώντας στο Open για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση.

Στο ερώτημα "γιατί ξέφυγε η κατάσταση" ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών απάντησε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν είχε καμία δουλειά εκεί. «Ο συνάδελφος που επιτέθηκε είναι σε διαθεσιμότητα». Για τον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ ο οποίος δέχτηκε επίθεση, σχολίασε: «Ενώθηκαν αντιεξουσιαστές και χούλιγκαν με ένα στόχο: να βρουν αστυνομικό». «Εμείς είχαμε προτείνει να έχουν κάμερες οι αστυνομικοί, το επικροτούμε», σημείωσε, τη στιγμή που απολογείται ένας εκ των συλληφθέντων.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: «Εντάξει τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε»

Το Mega, παράληλλα, αποκάλυψε ότι στη διάρκεια των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης ένας εκ των δραστών είχε αφήσει ανοιχτό το κινητό του και η αστυνομία παρακολουθούσε τη συνομιλία του.

Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του εφημερίδων «Βήματος» Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να έχει στα χέρια της ηχητικό ντοκουμέντο 20 περίπου λεπτών με την επίθεση των κουκουλοφόρων στον 28χρονο αστυνομικό της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Πρόκειται για συνομιλίες που περιλαμβάνουν φωνές και ύβρεις όπως: «πάρτε του τον οπλισμό», «χτυπήστε τον», «εντάξει τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε».

Τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται από το κινητό του 23χρονου αντιεξουσιαστή που έχει ήδη συλληφθεί για επίθεση και ο οποίος ήταν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ γιατί είχε συλληφθεί σε παλαιότερες επιθέσεις.

Η ελληνική αστυνομία γνώριζε ότι μέλη της αρχικής ομάδας που ανήκει ο 23χρονος θα έδινε παρών στη Νέα Σμύρνη γι’ αυτό και παρακολουθούσε το τηλέφωνό του.

Από αυτά τα στοιχεία και τις συνομιλίες επιχειρεί η αστυνομία να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για την ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

Η φράση «πάρτε του τον οπλισμό» συμπίπτει με αυτό που έχει καταθέσει ήδη αστυνομικός, ότι δηλαδή είχε γίνει επιχείρηση με τον μεγάλο φόβο του 28χρονου ειδικού φρουρού να είναι μην του αποσπάσουν το όπλο.

Παράλληλα, γίνεται μεγάλη έρευνα για να τεκμηριωθεί ποιος ήταν αυτός που τράβηξε το τελευταίο βίντεο πάνω από τον αιμόφυρτο αστυνομικό και το ανήρτησε στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Επιφύλαξη για το ποιος είναι ο 30χρονος που κρατείται και αν είναι αυτός που πέταξε τον αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη κρατά ο Γιάννης Μαρακάκης, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη ταύτιση.

«Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν εκεί για να σκοτώσουν αστυνπμικό» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης. Παράλληλα, σημειώσε ότι πρέπει να διερευνηθεί πως συνδέεται η οπαδική βία με τους μπαχαλάκηδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share