Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Άλλες 9 περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Βρίσκονται πια σε «βαθύ κόκκινο»

12 Μαρτίου 2021 13:41
Κορωνοϊός: Άλλες 9 περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί σε άλλες εννέα περιοχές ελέω κορωνοϊού, καθώς μπήκαν σε «βαθύ κόκκινο», άρα και σε σκληρό lockdown.

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων, συγκεκριμένα, εισηγήθηκε να μπουν σε κόκκινο συναγερμό και οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Κιλκίς, Λέσβου, Χαλκιδικής και οι δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Κορωνοϊός: Λύθηκε η παρεξήγηση στο θέμα της Κοτανίδου

Επίσης η Αναστασία Κοτανίδου μπαίνοντας στην επιτροπή τόνισε ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις της περί χαμένου δρόμου και λανθασμένης αποφάσεις.

Η κυρία Κοτανίδου, έθεσε θέμα κόπωσης στην επιτροπή που οδηγεί κάποιες φορές σε… λάθος αποφάσεις, προκαλώντας αίσθηση.

«Συμφωνώ ότι στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε το βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», όπου παρουσιάστηκε και δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχετικά με τους εμβολιασμούς, έκανε λόγο για ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, όπως το χαρακτήρισε, και ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί ακόμη και τώρα. Στους γιατρούς, πρόσθεσε, τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων είναι μικρά.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από την οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψει νεότερη παράταση του «απαγορευτικού» στην Αττική και τουλάχιστον τις περισσότερες από τις υπόλοιπες περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο». Η παράταση αυτή θα είναι έως τις 22/3, μιας και οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατόπιν των εισηγήσεων της επιτροπής και ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αφορούν συνήθως σε μία εβδομάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share