Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Εμφύλιος» στους λοιμωξιολόγους - Οι απαντήσεις-καρφιά Γιαμαρέλλου και Γκάγκα στην Κοτανίδου (Video)

«Αν δε δουλεύει καλά η επιτροπή ή τη διορθώνεις ή παραιτείσαι»

12 Μαρτίου 2021 10:34
Κορωνοϊός: «Εμφύλιος» στους λοιμωξιολόγους - Οι απαντήσεις-καρφιά Γιαμαρέλλου και Γκάγκα στην Κοτανίδου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: «Εμφύλιος» φαίνεται να επικρατεί στους λοιμωξιολόγους, με τις Γιαμαρέλλου και Γκάγκα να δίνουν απαντήσεις-καρφιά στην Κοτανίδου για τις δηλώσεις της, ότι η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων ότι έχει χάσει το δρόμο της.

«Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά» απάντησε το πρωί της Παρασκευής η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Είμαστε 13-14 μήνες στην επιτροπή, μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε, προβληματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας. Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, βασίζονται στις γνώσεις του καθενός, και που θα μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν μια επιτροπή θέλει να είναι σωστή, δεν μπορεί να έχει πάντα ομοφωνία» πρόσθεσε η ίδια μιλώντας στο MEGA.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κριτικάρει όσα έκανε και τι ανταπόκριση είχαν αυτά. Και αν χρειάζεται να αλλάξει τα σχέδιά του. Πράγμα που κάναμε πολύ συχνά» κατέληξε για το θέμα αναγνωρίζοντας ως λάθος της επιτροπής τη σύσταση για χρήση μάσκας τον περασμένο Μάιο και όχι την οδηγία για υποχρεωτική χρήση της.

Πιο αιχμηρή η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία και Πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα η οποία είπε χαρακτηριστικά πως όταν κάτι δεν λειτουργεί ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι.

«Συμφωνώ με την κυρία Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να λέει ο καθένας το δικό του και ότι για όλους μας υπάρχει κούραση» είπε αρχικά η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εάν η επιτροπή δεν δουλεύει καλά πριν να βγει κάποιος να το πει, πρέπει να το διορθώσει εσωτερικά. Αν δεν λειτουργεί κάτι καλά ή το διορθώνεις ή λες εγώ δεν μπορώ να δουλέψω» συμπλήρωσε η ίδια και κατέληξε «πρέπει όταν τα πράγματα δεν είναι καλά να βγαίνουμε με μια φωνή»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Σκουτέλης, ο οποίος είναι και μέλος της μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του στον ΑΝΤ1.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share