Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Για όσους θέλουν να πετάξουν χαρταετό ο καιρός…» - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Έτσι θα κάνουμε Κούλουμα

12 Μαρτίου 2021 09:39
«Για όσους θέλουν να πετάξουν χαρταετό ο καιρός…» - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, κάνοντας λόγο και για την Καθαρά Δευτέρα, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να απευθύνεται σε όσους θέλουν να πετάξουν χαρταετό.

Ξεκινώντας από σήμερα (12/3), επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως ο καιρός θα είναι καλός, τόσο για την Παρασκευή όσο και για το Σάββατο (13/3), με μερικές αραιές νεφώσεις που δε θα δώσουν κάτι το ιδιαίτερο από έντονα φαινόμενα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως να ζητά προσοχή.

Καιρός-Τάσος Αρνιακός: Αυτές θα είναι οι συνθήκες για την Καθαρά Δευτέρα

Από την Κυριακή (14/3), ωστόσο, θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού, με τη θερμοκρασία να πέφτει και την κορύφωση να έρχεται την Καθαρά Δευτέρα (15/3), με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην χώρα, αν και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές σε αρκετές περιπτώσεις για τον χαρταετό.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Αίθριος με ανεβασμένη θερμοκρασία - Πού θα βρέξει

Καιρός σήμερα: Αίθριος στα περισσότερα σημεία της χώρας θα είναι ο καιρός σήμερα (12/3), με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ενώ σε ορισμένα μέρη θα σημειωθούν και τοπικές βροχές.

Η ορατότητα, σύμφωνα με την ΕΜΥ τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ η άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Η ορατότητα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι επίσης ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share