Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Προσοχή σε αυτή την περιοχή (Video)

Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία σήμερα

12 Μαρτίου 2021 07:51
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Προσοχή σε αυτή την περιοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο Κλεάρχος Μαρουσάκης στην καθημερινή του πρόγνωση για τον καιρό στο Open τονίζει πως: "Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη. Ενώ αναφέρει πως με κρύο και παγετό αναμένεται να ξεκινήσει η μέρα και σταδιακά προς το μεσημέρι θα ανέβει η θερμοκρασία.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πιο ήπιος αλλά την καθαρά Δευτέρα θα έχει κακοκαιρία". Παράλληλα δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί πως την καθαρά Δευτέρα θα έχουμε βροχές και χιόνια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο

Καιρός σήμερα: Αίθριος με ανεβασμένη θερμοκρασία - Πού θα βρέξει

Καιρός σήμερα: Αίθριος στα περισσότερα σημεία της χώρας θα είναι ο καιρός σήμερα (12/3), με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ενώ σε ορισμένα μέρη θα σημειωθούν και τοπικές βροχές.

Η ορατότητα, σύμφωνα με την ΕΜΥ τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ η άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Η ορατότητα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι επίσης ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share