Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σάλος στη Δράμα: Πάνω από 2.000 άτομα πήγαν σε κηδεία ιερέα εν μέσω πανδημίας!

Απίστευτος συνωστισμός με κόσμο από όλα τα χωριά - Άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

12 Μαρτίου 2021 09:09
Σάλος στη Δράμα: Πάνω από 2.000 άτομα πήγαν σε κηδεία ιερέα εν μέσω πανδημίας!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση, που έρχεται από τη Δράμα, αφού εν μέσω πανδημίας και με τον κορωνοϊό να έχει εξαπλωθεί τον τελευταίο καιρό, πάνω από 2.000 άτομα πήγαν σε κηδεία ιερέα και, συγκεκριμένα, του πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλου (ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη), όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Αθανασιάδης.

«Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (11/3) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά στο ο κ. Αθανασιάδης, τη στιγμή που συγκλονίζει ακόμη μια εξομολόγηση νοσηλευτή από την περιοχή που έδωσε «μάχη» με τον ιό.

Κηδεία ιερέα στη Δράμα

Δράμα: Πανικός στην περιοχή για το συνωστισμό στην κηδεία ιερέα

Τον συνωστισμό κατά την διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε στο grtimes.gr και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αβραάμ Δαυίδ. «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Την ίδια ώρα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι ξεκάθαρες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για την «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα».

Στο μεταξύ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Πέμπτη 11/3 στο χωριό Μικρόπολη στη Δράμα, και διενήργησε τα πρώτα rapid test στους κατοίκους, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά. «Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά» σημείωσε ο Αβραάμ Δαυίδ, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρόπολης, η οποία απαριθμεί 560 κατοίκους.

«Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα. Ξέρουμε ότι η περιοχή της Μενοίκιου έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα και ευτυχώς που τα πρώτα δείγματα από τη Μικρόπολη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό» τόνισε στο GRTimes ο δήμαρχος Προσοτσάνης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share