Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν καν εκεί» λέει ο 30χρονος που συνελήφθη για το «γκρέμισμα» του αστυνομικού (Video)

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους δυο συλληφθέντες

11 Μαρτίου 2021 20:09
Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν καν εκεί» λέει ο 30χρονος που συνελήφθη για το «γκρέμισμα» του αστυνομικού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Δεν βρισκόταν καν στο σημείο τις επίμαχες ώρες των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε από τη μοτοσικλέτα τον αστυνομικό ο οποίος δέχτηκε στη συνέχεια άγριο ξυλοδαρμό.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ανακοίνωσε πως ανέλαβε την υπεράσπιση του 30χρονου και όπως αναφέρει ο πελάτης του βρισκόταν στην Δυτική Αττική τις επίμαχες ώρες.

«Η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι αποτέλεσμα καταγγελίας ενός προσώπου με το οποίο έχει σοβαρές οικογενειακές διαφορές» σημειώνει.

Ο 30χρονος μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και τα στοιχεία από το GPS.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του 30χρονου

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση 30χρονου ημεδαπού που κατηγορείται (από κοινού με άλλους), για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης (09/03) στην Ν. Σμύρνη.

Η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διευρυνόμενα θλιβερά συμβάντα.

Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, τονίζει πως «η απολογία του εντολέα μας έχει ορισθεί για το Σάββατο 13/03 και ώρα 10:00 π.μ., ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών».

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους δυο συλληφθέντες 22 και 23 ετών

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά του 22χρονου και του 23χρονου που φέρονται να ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίων αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share