Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Είμαι καλά, θα αντέξω» - Η πρώτη δήλωση του τραυματία αστυνομικού! Καρέ-καρέ ο ξυλοδαρμός του 2μιση λεπτών (Video)

Μαρτυρία σοκ για τον τραυματία αστυνομικό - «Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε»

10 Μαρτίου 2021 07:44
Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Είμαι καλά, θα αντέξω» - Η πρώτη δήλωση του τραυματία αστυνομικού! Καρέ-καρέ ο ξυλοδαρμός του 2μιση λεπτών (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι εικόνες από τα άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τον αιμόφυρτο αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αιμόφυρτος, είναι γροθιά στο στομάχι.

«Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Έπρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, ειδικούς φρουρούς που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τον δουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV.

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι χούλιγκαν κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για δυόμιση λεπτά. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς ενώ δεχόταν άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός αστυνομικός που χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από τους κουκουλοφόρους είπε στους συναδέλφους του ότι «είμαι καλά, θα αντέξω».

Ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε από ψηλά δείχνει την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Όπως βλέπουμε στο βίντεο ο άτυχος 24χρονος αστυνομικός από τις Σέρρες επιβαίνει σαν συνοδηγός σε μια από τις μηχανές με τους αστυνομικούς να φρενάρουν και τότε ένας από το πλήθος βρήκε την ευκαιρία και πηδώντας με δύναμη προς τον αστυνομικό, τον ρίχνει στο έδαφος με αποτέλεσμα για δυομιση λεπτά να δεχτεί άγρια χτυπήματα από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα για 150 βασανιστικά δευτερόλεπτα. Όταν οι αστυνομικοί επιστρέφουν για τον συνάδελφό τους, αφήνουν τον 24χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος.

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή της επίθεσης στο 2.25:

Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία σοκ για τον τραυματία αστυνομικό - «Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε»

Συγκλονίζει η μαρτυρία για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε βαρύτατα από τους κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη

Το μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ που συμμετείχε στην ίδια ομάδα με αυτή στην οποία ανήκε ο 24χρονος αστυνομικός που δέχθηκε την άγρια επίθεση μίλησε στα «ΝΕΑ» λέγοντας ότι «αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε (σ.σ. ο 24χρονος αστυνομικός)».

«Αν δεν γυρνούσαμε πίσω και δεν υπήρχε συμπληρωματική βοήθεια από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά, είμαστε σίγουροι ότι ο συνάδελφός μας που δεχόταν συνεχή επίθεση από 20-30 άτομα δεν θα ζούσε» ξεκινά την περιγραφή του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Όπως λέει «στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε, όμως αυτό βγήκε και δεχόταν κλωτσιές και χτυπήματα στο κεφάλι».

Μιλώντας για την αντίδραση της ομάδας ο αστυνομικός λέει ότι «εμείς πατήσαμε κόρνα για να ξεφύγουμε από το πλήθος. Τότε αντιληφθήκαμε την επίθεση που δέχθηκε ο συνεπιβάτης της τελευταίας μοτοσικλέτας της ομάδας μας. Κάποιος τον έριξε στο έδαφος με αιφνίδιο χτύπημα και αμέσως μετά ακολούθησαν χτυπήματα στο κεφάλι από δεκάδες κουκουλοφόρους. Δεν ξέρουμε αν στη διάρκεια της επίθεσης κάποιος προσπάθησε, όπως αναφέρθηκε, να αρπάξει το υπηρεσιακό του όπλο που όμως βρίσκεται σε ειδική προστατευτική θήκη που δεν διαρρηγνύεται. Γυρίσαμε στο σημείο προκειμένου να τον απεγκλωβίσουμε ενώ είχαν σπεύσει προς βοήθειά του και ΜΑΤ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share