Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - Αυτή την φορά κατά πρωταγωνιστή της «Έξαψης»

Ο ηθοποιός σύντομα θα κληθεί για κατάθεση από τον εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες εις βάρος του

11 Μαρτίου 2021 13:56
Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - Αυτή την φορά κατά πρωταγωνιστή της «Έξαψης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταγγελία: Ο ηθοποιός και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις εις βάρος συναδέλφων του. Ο ηθοποιός σύντομα θα κληθεί για κατάθεση από τον εισαγγελέα.

Επίσης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Έξαψη», θα απομακρυνθεί από το σίριαλ. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν επιλογή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Διορίστηκε με απευθείας ανάθεση τον Νοέμβριο του 2019 στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ. Ωστόσο δείτε και την σοκαριστική αποκάλυψη της Ματθίλδη Μαγγίρα για την παρενόχληση που είχε δεχθεί.

Οι αντιδράσεις για το διορισμό του

Ο τότε διορισμός νέου Δ.Σ. στο ΚΘΒΕ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο να πληροφορείται την καθαίρεσή του από τα ΜΜΕ. Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη και τη στάση της υπουργού Πολιτισμού, ο ηθοποιός είχε στηρίξει πλήρως τη Λίνα Μενδώνη, υποστηρίζοντας ότι «κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από όσους ζητούν την παραίτησή της».

Μιλώντας τότε στο Mega, είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη ότι η υπουργός Πολιτισμού «βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν».

Πέτρος Φιλιππίδης: "Όσο και να φωνάζεις δεν πρόκειται να σε ακούσει κανείς..."

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει, από τότε που η Σοφία Μπεκατώρου βγήκε και κατήγγειλε στέλεχος της ομοσπονδίας για κακοποίηση. Έτσι, πολύ γρήγορα τα φώτα μεταφέρθηκαν από τον αθλητισμό στον καλλιτεχνικό χώρο, εκεί που πραγματικά η μία καταγγελία διαδεχόταν την άλλη με την ταχύτητα του… φωτός! Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που κατηγορήθηκαν κατ’ επανάληψη είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Εναντίον του καλλιτέχνη υπήρξε πληθώρα καταγγελιών, με τον ίδιο να χάνει τη θέση του στο "Χαιρέτα μου τον πλάτανο", να πουλάει το σπίτι του στην Αθήνα και ν’ αποφασίζει να μετακομίσει εκτός πρωτεύουσας.

Πέτρος Φιλιππίδης καταγγελίες

Μάλιστα, φαίνεται πως οι εις βάρος του καταγγελίες δε σταματούν, καθώς όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media ο Κώστας Βαξεβάνης, στο Documento της Κυριακής υπάρχει και νέα μαρτυρία ηθοποιού, η οποία ισχυρίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης επιχείρησε να την κακοποιήσει στα παρασκήνια, κλειδώνοντας την πόρτα!

"Όσο και να φωνάζεις δε θα σε ακούσει κανείς", φέρεται να της είπε ο γνωστός ηθοποιός. Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του εκδότη της εφημερίδας Documento:

Μπαξεβάνης για Φιλιππίδη

Πέτρος Φιλιππίδης: "Μου έκανε σ@ξ πολλές φορές το μήνα και μετά..."

Μετά τη δικαστική οδό που έχει πάρει το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης, επανέρχεται στο προσκήνιο αυτό του Πέτρου Φιλιππίδη και των δεκάδων καταγγελιών που αφορούν στο πρόσωπό του. Νέες αποκαλύψεις από γυναίκες, σοκάρουν!

Πιο αναλυτικά, οι καταγγελίες αυτές δεν έρχονται μόνο από καταξιωμένες ηθοποιούς αλλά υπάρχουν πλέον καταγεγραμμένες στον ΣΕΗ και καταγγελίες από πολλές ταξιθέτριες και μαθήτριες δραματικών σχολών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και σωματικής επίθεσης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Οι ατάκες που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Φιλιππίδης, που υποσχόταν σε νεαρές από θέση ισχύος, είτε ως θιασάρχης είτε ως δάσκαλος σε σχολές είτε ως σκηνοθέτης, σοκάρουν, καθώς η συμπεριφορά του ήταν τουλάχιστον αχρεία.

Πέτρος Φιλιππίδης

Οι νέες καταγγελίες

Στον φάκελό του υπάρχει καταγγελία από ταξιθέτρια με αρχικά Ν.Μ. η οποία αναφέρει ότι της ασκήθηκε ψυχολογική πίεση να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις του ηθοποιού ο οποίος μεταξύ άλλων της υποσχόταν ρόλο στην παράστασή του. Όπως λέει, ο ίδιος έγινε εξαιρετικά φορτικός . Η ταξιθέατρια μετά από πολλές πιέσεις συνευρέθηκε μαζί του, με τον ίδιο να την αναγκάζει να συναινέσει σε πράξη πολλές φορές μέσα στον ίδιο μήνα.

Φυσικά, μόλις εκείνη υπέκυψε, εκείνος άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του και εξαφανίστηκε χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Άλλη ηθοποιός καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεκίνησε με χάδια και πιέσεις την ψυχολογική του επίθεση σε αυτήν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει κατάλαβε ότι είχε κλειδωμένες τις πόρτες του θεάτρου.

Άλλη μία ηθοποιός, η Μ.Θ. ως ενήλικη πήγε να δει τον παλιό της καθηγητή Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση "Ο Ηλίθιος" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μετά το τέλος του έργου ο ηθοποιός φέρεται να της είπε να τον περιμένει για να συζητήσουν ενώ η ίδια περίμενε να τον συγχαρεί. Την ώρα που συζητούσαν ο Πέτρος Φιλιππίδης της άνοιξε το πουκάμισο σοκάροντας τη με την ίδια να τον βρίζει, να τρέχει να τον αποφύγει και τον ίδιο να της δείχνει τον δρόμο προς το ασανσέρ. Τέλος, η εισαγγελία αναμένεται να καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share