Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης!

Τι συνέβη στον σκηνοθέτη;

2 Μαρτίου 2021 14:47
Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο νοσοκομείο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου, να γίνει ψυχιατρική εκτίμηση της κατάστασής του και εν συνεχεία, μετά από μια ώρα οδηγήθηκε και πάλι πίσω στις φυλακές.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης arcadiaportal.gr στο ψυχιατρικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης οδηγήθηκε το πρωί σήμερα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την πολύωρη απόλογία του για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης.

O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής, οδηγήθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να γίνει ψυχιατρική εκτίμηση, παρέμεινε περίπου μία ώρα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε και πάλι πίσω στις φυλακές.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Αίτημα Κούγια για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον μηνυτή!

Σειρά αιτημάτων κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας προκειμένου να υποστηρίξει τον θέση της πλήρους άρνησης των κατηγοριών σε βάρος του πελάτη του. Ενώ, κατατέθηκε αίτημα για έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του σκηνοθέτη!

Μεταξύ άλλων, κατέθεσε αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση του σκηνοθέτη με το φερόμενο θύμα, που υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, αλλά και εξέταση των υπαλλήλων του ξενοδοχείου αν αυτό υποδειχθεί από το θύμα.

Επιπλέον, ζητά έκθεση αυτοψίας στο χώρο του ξενοδοχείου που σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα τελέσθηκε ο βιασμός.

Η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια.

Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία.

Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.
Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.

Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας.

Αθήνα, 02/03/2021
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share