Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στους Οθωνούς

Ποιο ήταν το επίκεντρο

10 Μαρτίου 2021 17:03
Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στους Οθωνούς

Σεισμός: Ακόμη ένας σεισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Ελλάδα όπου φαίνεται να χτύπησε στους Οθωνούς όπου και ήταν πάνω από 3 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι βγήκε το πόρισμα των σεισμολόγων σχετικά με τον ισχυρό μετασεισμό τον 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα ενώ έβγαλαν και έκτακτη προειδοποίηση για τους κατοίκους.

Που εντοπίστηκε ο σεισμός.

Σεισμός: Που εντοπίστηκε το επίκεντρο

Σεισμός σημειώθηκε 8 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (10.03.2021) 72 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά των Οθωνών. Το μέγεθος της δόνησης είναι 3,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι Οθωνοί αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας. Είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά, που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας και ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Έχουν 393 κατοίκους.

Ελασσόνα: Σκύλος - ήρωας διαισθάνθηκε τον σεισμό και έσωσε μία οικογένεια - "Με τραβούσε από το πόδι για να..." (video)

Ελασσόνα: Ο ισχυρός σεισμός που έγινε πριν λίγες μέρες στην Ελασσόνα προκάλεσε αρκετές ζημιές όπου έσπευσαν γρήγορα για να βοηθήσουν την κατάσταση οι Αρχές όμως μία διαφορετική βοήθεια κατάφερε και έσωσε ζωές.

Σημειώνεται ότι κυκλοφόρησαν αρκετές εικόνες από τον σεισμός στην Ελασσόνα που δείχνει να έχει ανοίξει ο δρόμος στα δύο από τις ισχυρές δονήσεις.

Σκύλος έσωσε μια οικογένεια.

Ελασσόνα: Ο σκύλος που έσωσε μία οικογένεια

Η αντίδραση ενός σκύλου φαίνεται ότι αποδείχθηκε σωτήρια για μέλη μιας οικογένειας από το Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας, λίγη ώρα πριν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Άλεξ, το σκυλί της οικογένειας του Ιωάννη Κακαδιάρη, μπήκε στο σπίτι ελάχιστα λεπτά πριν από την εκδήλωση του σεισμού.

«Γάβγιζε πολύ έντονα όταν μπήκε μέσα και συνέχισε να με τραβάει από το πόδι, δαγκώνοντας το παντελόνι μου λες και ήξερε τί θα ακολουθήσει, βγάζοντάς μας κυριολεκτικά από το σπίτι», λέει χαρακτηριστικά ο 59χρονος οικογενειάρχης.

«Έτσι καταφέραμε και δεν πάθαμε κάτι…», συμπληρώνει, αφού εκτός από τον ίδιο, στο σπίτι βρισκόταν εκείνη την ώρα η σύζυγός του και ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η κύρια κατοικία του Ιωάννη Κακαδιάρη έχει ήδη σημανθεί με το κίτρινο χρώμα, δηλαδή έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ως μη κατοικήσιμη, έως ότου επανελεγχθεί λεπτομερώς από μηχανικούς, όπως και άλλα 50 περίπου σπίτια στο Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ωστόσο, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά, όπως και όλοι οι πληγέντες της ευρύτερης περιοχής, ο ίδιος νοιώθει ευγνώμων για το… 5ο μέλος της οικογένειάς του, τον τετράποδο Άλεξ, που η οικογένεια έχει συντροφιά για περισσότερα από τρία χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share