Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ποιο ήταν το πόρισμα των σεισμολόγων για τον ισχυρό μετασεισμό - Η προειδοποίηση προς τους κατοίκους

Υπάρχει πιθανότητα για νέους δυνατούς μετασεισμούς

10 Μαρτίου 2021 14:17
Σεισμός στην Ελασσόνα: Ποιο ήταν το πόρισμα των σεισμολόγων για τον ισχυρό μετασεισμό - Η προειδοποίηση προς τους κατοίκους

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μεγάλο πανικό προκάλεσε πριν λίγες μέρες ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα αλλά και ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες σημειώθηκε στο Ναύπλιο ένας σεισμός πάνω από 3 Ρίχτερ όπου είχε εστιακό βάθος 63 χιλιομέτρων.

Βγήκε το πόρισμα για τους σεισμούς.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Το πόρισμα των σεισμολόγων

O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε σήμερα το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά, το οποίο αφορά στη σεισμική δραστηριότητα, μετά τον ισχυρό σεισμό και μετασεισμό στην Ελασσόνα.

Μεταξύ άλλων κρίσιμο αναφέρεται ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της ακολουθίας «δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».

Δείτε το πόρισμα που δημοσίευσε το larissanet.gr

Για τους σεισμούς βγήκε πόρισμα.

Δείτε το βίντεο:


Ελασσόνα: Σκύλος - ήρωας διαισθάνθηκε τον σεισμό και έσωσε μία οικογένεια - "Με τραβούσε από το πόδι για να..." (video)

Ελασσόνα: Ο ισχυρός σεισμός που έγινε πριν λίγες μέρες στην Ελασσόνα προκάλεσε αρκετές ζημιές όπου έσπευσαν γρήγορα για να βοηθήσουν την κατάσταση οι Αρχές όμως μία διαφορετική βοήθεια κατάφερε και έσωσε ζωές.

Σημειώνεται ότι κυκλοφόρησαν αρκετές εικόνες από τον σεισμός στην Ελασσόνα που δείχνει να έχει ανοίξει ο δρόμος στα δύο από τις ισχυρές δονήσεις.

Σκύλος έσωσε μια οικογένεια.

Ελασσόνα: Ο σκύλος που έσωσε μία οικογένεια

Η αντίδραση ενός σκύλου φαίνεται ότι αποδείχθηκε σωτήρια για μέλη μιας οικογένειας από το Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας, λίγη ώρα πριν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Άλεξ, το σκυλί της οικογένειας του Ιωάννη Κακαδιάρη, μπήκε στο σπίτι ελάχιστα λεπτά πριν από την εκδήλωση του σεισμού.

«Γάβγιζε πολύ έντονα όταν μπήκε μέσα και συνέχισε να με τραβάει από το πόδι, δαγκώνοντας το παντελόνι μου λες και ήξερε τί θα ακολουθήσει, βγάζοντάς μας κυριολεκτικά από το σπίτι», λέει χαρακτηριστικά ο 59χρονος οικογενειάρχης.

«Έτσι καταφέραμε και δεν πάθαμε κάτι…», συμπληρώνει, αφού εκτός από τον ίδιο, στο σπίτι βρισκόταν εκείνη την ώρα η σύζυγός του και ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η κύρια κατοικία του Ιωάννη Κακαδιάρη έχει ήδη σημανθεί με το κίτρινο χρώμα, δηλαδή έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ως μη κατοικήσιμη, έως ότου επανελεγχθεί λεπτομερώς από μηχανικούς, όπως και άλλα 50 περίπου σπίτια στο Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ωστόσο, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά, όπως και όλοι οι πληγέντες της ευρύτερης περιοχής, ο ίδιος νοιώθει ευγνώμων για το… 5ο μέλος της οικογένειάς του, τον τετράποδο Άλεξ, που η οικογένεια έχει συντροφιά για περισσότερα από τρία χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share