Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα Σμύρνη: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα επεισόδια - «Δε θα επιτρέψω το διχασμό»

Δεν αναφέρθηκε στον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε

9 Μαρτίου 2021 21:33
Νέα Σμύρνη: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα επεισόδια - «Δε θα επιτρέψω το διχασμό»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε παρέμβαση, μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να τονίζει, ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να διχάσει την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι οι νέοι υπάρχουν για να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν, προσθέτοντας πως η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τοποθέτησή του για όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Θλίψη στην Νέα Σμύρνη: Μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη… επεισόδια και πτώση αστυνομικού στο έδαφος

Μόνο θλίψη προκαλούν όσα συμβαίνουν στην Νέα Σμύρνη, με όλα να ξεκινούν την Κυριακή (7/3) με την αδικαιολόγητη χρήση αστυνομικής βίας σε πολίτη και να συνεχίζονται μέχρι σήμερα (9/3), όταν αφού ορισμένοι ξεκαθάρισαν πως υπάρχουν… δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ένας αστυνομικός στην απέναντι βρέθηκε τραυματίας στο έδαφος.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Η αρχή... με τον ξυλοδαρμό

Υπενθυμίζεται, ότι προ δύο ημερών είχε ξυλοκοπηθεί αναίτια ένας 29χρονος πολίτης, που ολοένα μεταφέρει λεπτομέρειες για όσα έγιναν στην Πλατεία. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει ΕΔΕ, μετά τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τον αστυνομικό να χτυπάει τον πολίτη, ενώ οι συνάδελφοί του τον έχουν ακινητοποιήσει και τη στιγμή που ο πολίτης φώναζε «πονάω».

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας με 300 περίπου άτομα, όπου ακολούθησε νέος κύκλος επεισοδίων με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Οπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με την επίθεση του αστυνομικού στον νεαρό, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ.

Συνολικά από τις δύο επιθέσεις έγιναν 11 προσαγωγές. Το βίντεο όμως με την επίθεση του αστυνομικού σε πολίτη, έγινε αιτία για πολιτική αντιπαράθεση χθες το απόγευμα.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Ο τραυματισμός αστυνομικού που σοκάρει

Αναφορικά με τα σημερινά επεισόδια, όλα άρχισαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών που σχημάτιζαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν κάτω από το μηχανάκι έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αγρίως, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του αστυνομικού.

Οι συνάδελφοί του έκαναν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα του αστυνομικού, ενώ δικυκλιστής διασώστης έφτασε με μισή ώρα καθυστέρηση για να τον περιθάλψει.

Στην περιοχή η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική, καθώς έχουν πέσει δεκάδες μολότοφ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share