Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στην Νέα Σμύρνη: Τραυματίας αστυνομικός στο έδαφος - Αισχρές απειλές σε δημοσιογράφους

Σκηνικό «πολέμου» στην περιοχή!

9 Μαρτίου 2021 20:00
Χάος στην Νέα Σμύρνη: Τραυματίας αστυνομικός στο έδαφος - Αισχρές απειλές σε δημοσιογράφους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χάος επικρατεί στην Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης (9/3), με αστυνομικό να πέφτει τραυματίας στο έδαφος, την ώρα που ορισμένοι παριστάμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούσαν σε αισχρές απειλές σε δημοσιογράφους.

Λίγο μετά την πορεία γύρω από την πλατεία, ομάδες κουκουλοφόρων κινήθηκαν προς το ΑΤ Νέας Σμύρνης όπου πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Νέα Σμύρνη: Αστυνομικός στο έδαφος μετά τα επεισόδια - Απειλές σε δημοσιογράφους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε και σε δημοσιογράφους φωνάζοντάς τους «θα σας σκοτώσουμε όλους».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Open, ο αστυνομικός είναι της ομάδας Δράση, περνούσε με μηχανάκι πολύ κοντά στο πλήθος, τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συγκλονίζει ο 29χρονος που δέχτηκε την επίθεση - "Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην..."

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συνεχίζεται ο σάλος που έχει προκληθεί μετά τα γεγονότα που έγιναν στη Νέα Σμύρνη όπου υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με τη στάση των αστυνομικών.

Μεγάλα ήταν τα επεισόδια.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τα σχόλια του πολίτη που δέχτηκε επίθεση από τους αστυνομικούς

Συγκλονίζει ο 29χρονος που την Κυριακή δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός άνδρας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ και εργαζόμενος συμβασιούχος στον δήμο Αθηναίων και εξιστορεί τι συνέβη όταν διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομία για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», ανέφερε ο 29χρονος σύμφωνα με το MEGA, που αναμετέδωσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εγώ κατάλαβα αργότερα στις 6 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις. Το καταλάβαμε από τη στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν “εδώ υπάρχουν βίντεο”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν δεν περνούσε».

Ο νεαρός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη ότι ο ίδιος ανήκει σε συγκεκριμένη συλλογικότητα, ενώ ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τα επεισόδια.

«Δεν ήμουν ποτέ μέλος καμίας πολιτικής συλλογικότητας, οργάνωσης, κόμματος ή ομάδας, παρόλα αυτά είμαι πολύ ενεργός σε διάφορες καταστάσεις, στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ή σε κινητοποιήσεις που γίνονται σε επίπεδο γειτονιάς»

Την ίδια ώρα εισαγγελική έρευνα και ΕΔΕ από την αστυνομία για το περιστατικό βίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα στις 18:30 το απόγευμα αναμένεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share