Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Νέα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Συγκέντρωση με ρίψεις μολότοφ και χημικών στην περιοχή

Ξεκίνησαν για διααρτυρία, η κατάληξη όπως πάντα ίδια...

9 Μαρτίου 2021 19:36
Νέα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Συγκέντρωση με ρίψεις μολότοφ και χημικών στην περιοχή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης (9/3), με μια νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας να λαμβάνει τόπο για όσα έγιναν την Κυριακή (7/3), με ρίψεις μολότοφ και χημικών, με τον 29χρονο που δέχθηκε την επίθεση να αναφέρει νέες λεπτομέρειες.

Νέα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: «Πόλεμος» στην περιοχή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαδηλωτές ανέρχονται σε 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έδειραν τον πολίτη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 7 Μαρτίου όπου αυτή τη φορά εξέδωσε ανακοίνωση η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση των δικηγόρων

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη θα είναι, σύμφωνα με τους δικηγόρους, «ελάχιστη ένδειξη της μηδενικής ανοχής της Πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα και της πρόληψης παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή σε σημερινή (09.03.2021) ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών οργάνων, καθ’ υπέρβαση των νόμιμων καθηκόντων τους, προσβάλλει το δημοκρατικό φρόνιμα του λαού μας, αντίκειται στον θεσμικό ρόλο της αστυνομικής δύναμης και αποστέλλει λανθασμένο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία γι’ αυτόν και απάδει του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας μίας ευνομούμενης ευρωπαϊκής πολιτείας».

Και προσθέτει: «Ο σεβασμός και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών, αλλά και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Η απρόκλητη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου προς την απούσα μητέρα συναδέλφου, συνταξιούχο δικηγόρο, είναι αδιανόητη και με έντονη κοινωνική απαξία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share