Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Νέα Σμύρνη: "Προηγήθηκε αξιόποινη πράξη. Δέχθηκαν επίθεση από 60 άτομα" - Όσα είπε η δικηγόρος του αστυνομικού

"Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού", είπε ο Μαυροειδάκος

9 Μαρτίου 2021 08:39
Νέα Σμύρνη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Προηγήθηκε αξιόποινη πράξη", τόνισε η δικηγόρος του αστυνομικού που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέρνει άγρια πολίτη στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, η κ. Βαρελά είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δέχθηκαν επίθεση από πάνω από 60 άτομα. Όπως είπε, υπήρχε κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό και την καταστολή.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι, έγινε ανώνυμη κλήση από πολίτη και "δύο ομάδες ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να επιβάλλουν πρόστιμα με κάθε ευγένεια, όπως προβλέπεται". Τότε ήταν, σημείωσε που ζήτησαν ενισχύσεις, λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν και αυτό έχει καταγραφεί στις επικοινωνίες των αστυνομικών.

Η κ.Βαρελά επιμένει ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων, λέγοντας πως "είδαμε κουκούλες, δεν είδαμε πρόσωπα". "Δεν φταίει η αστυνομία που φοβήθηκαν τα παιδάκια, φταίνε τα επεισόδια που προηγήθηκαν", κατέληξε.

Νέα Σμύρνη επίθεση αστυνομικού

Νέα Σμύρνη - Μαυροειδάκος: Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού

Μιλώντας, επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος διερωτήθηκε αν "είναι περίεργο ότι κάποιοι συμμετείχαν και μάλιστα ένας είχε συλληφθεί στο υπουργείο Υγείας", πληροφορία που όπως είπε γνωρίζει από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ.Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί στο βίντεο, ζητούν λεκτικά από τον νεαρό να παραμείνει, για να συλληφθεί, ενώ εκείνος προσπαθεί να φύγει. "Αυτοί που τραβάνε το βίντεο γιατί δεν κατέγραψαν την επίθεση προς τους αστυνομικούς;", πρόσθεσε.

"Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού», είπε για τις εικόνες που καταγράφηκαν στα βίντεο, τόνισε όμως πως είναι σωστή «η διαδικασία της σύλληψης όμως, ο αστυνομικός θα προφυλάξει τον οπλισμό του". "Η ομάδα που έκανε καλέσματα περίμενε τους αστυνομικούς για να κάνει επεισόδια", υποστήριξε, κατηγορώντας τους δικηγόρους για "πολύ ευαισθησία".

"Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή στον κόσμο, όμως κακώς πήγε εκεί. Δεν είναι αποστολή της να παίρνει μέτρα κατά του κορωνοϊού. Δεν είναι για διαχείριση πλήθους, δεν είχε ούτε κρότου λάμψης". Τέλος, σύμφωνα με τον Σ. Μαυροειδάκο, είναι "σύννομο κατά τη διάρκεια της σύλληψης να κάνει χρήση της ράβδου, όμως αν έχει ξεφύγει, θα το πουν τα δικαστήρια".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share