Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Πήρε και δεύτερο "όχι" για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό

Απέρριψε το αίτημα του το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας

8 Μαρτίου 2021 12:32
Δημήτρης Κουφοντίνας: Πήρε και δεύτερο

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημα που είχε κάνει για την μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 6 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες εντάσεις στη συγκέντρωση που έγινε για εκείνον όπου και προσήχθη ο γιος του Έκτορας.

Συγκεκριμένα απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα που είχε κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η απόρριψη της αίτησης του

Ειδικότερα απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί της φυλακής που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση – πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προς το αίτημα Επαναμεταγωγής στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού ως μη νόμιμο.

Στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα ως Δικαστήριο εκτέλεσης της ποινής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή όπως τροποιήθηκε με το νόμο 4760/2020 συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, παραμένει τριμελής και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως Πρόεδρο, τον επόπτη του συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού Αντεισαγγελέα Εφετών ή τον αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.) ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ή άλλο μέλος του, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ως μέλη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τρομοκράτης - Ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους γιατρούς να προβαίνουν σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για τον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», για τον οποίο υπενθυμίζεται πως πάσχει από νεφρική προσπάθεια, με το προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας να ξεκαθαρίζει, ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ενημέρωση για την υγεία του

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share